Antena 3 CNN Economic Auto 42 de kilometri ai autostrăzii Transilvania, daţi în folosinţă la 1 decembrie. Viteza maximă: 110 km/h

42 de kilometri ai autostrăzii Transilvania, daţi în folosinţă la 1 decembrie. Viteza maximă: 110 km/h

42 de kilometri ai autostrăzii Transilvania, daţi în folosinţă la 1 decembrie. Viteza maximă: 110 km/h
Sursa foto: autostrada
26 Noi 2009   •   10:26

Primii 42 de kilometri ai autostrăzii Transilvania vor fi daţi în folosinţă în mai puţin de o săptămână. Asta promit autorităţile române care susţin că până pe 27 noiembrie va fi semnat şi procesul-verbal în acest sens.

Asfaltul de pe tronsonul 2B, Turda - Câmpia Turzii, a fost deja turnat şi mai urmează să fie montaţi parapeţii pe câteva sute de metri, informează Evenimentul Zilei.


Intrarea pe noua porţiune de autostradă se va face pe la Gilău, unde Bechtel a construit un nod rutier care se intersectează cu DN 1, cu şapte benzi de circulaţie. La terminarea porţiunii de 42 de kilometri, conducătorii auto vor intra din nou pe DN 1, printr-un sens giratoriu.

Lucrările la întregul tronson 2B al autostrăzii vor fi finalizate în luna iulie 2010. ?Terenurile sunt expropriate integral, iar până în iulie lucrările vor fi terminate?, a declarat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Ion Pantelimon.

Viteza maximă pe viitorul tronson de autostradă va fi, iniţial, de doar 110 kilometri pe oră, iar apoi va fi de 130 de kilometri pe oră (viteza maximă legală pe autostrăzile româneşti).


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: autostrada Transilvania tronson
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close