Antena 3 CNN Economic Auto Alfa Romeo anunţă MiTo cu propulsor MultiAir de 1.4 litri

Alfa Romeo anunţă MiTo cu propulsor MultiAir de 1.4 litri

Alfa Romeo anunţă MiTo cu propulsor MultiAir de 1.4 litri
09 Sep 2009   •   12:06

Alfa Romeo a anunţat că va lansa o serie de noi motoare pentru modelul MiTo. Astfel, Alfa Romeo MiTo va dispune de un propulsor de 1,4 litri MultiAir, ce dezvoltă 105 respectiv 135 cai putere, relatează Worldcarfans.com. Primele două unităţi sunt disponibile pentru întreaga gamă MiTo, în timp ce motorul de 170 cai putere, MultiAir Turbobenzina, este aşteptat a-i urma lui Quadrifoglio Verde.

Cele trei motoare sunt menite a răspunde cerinţelor cu privire la emisiile de CO2. De asemenea, economia de combustibil este îmbunătăţită la noile propulsoare.

Motoarele MultiAir sunt produse de Fiat Powertrain Technologies, iar cifrele sunt destul de ameninţătoare pentru competiţia reprezentată de MINI. Astfel, modelul de 170 cai putere în combinaţie cu o transmisie cu şase rapoarte propulsează maşina la 100 de kilometri pe oră în puţin peste şapte secunde. Adică sub timpul înregistrat de MINI Cooper S, de 7,4 secunde.

În afara motorului îmbunătăţit, MiTo dispune de o nouă suspensie care reduce vibraţiile. Aceasta a fost produsă în urma unui joint venture între producătorul italian şi dezvoltatorul de sisteme auto Magneti Marelli.

MultiAir utilizează un sistem start/ stop pentru îmbunătăţirea economiei de combustibil. Printre celelalte îmbunătăţiri aduse MiTo, se numără o nouă direcţie asistată şi schimbătorul de viteze micşorat cu 2.5 centimetri.



Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close