Antena 3 CNN Economic Auto Alfa Romeo va lansa cinci noi automobile

Alfa Romeo va lansa cinci noi automobile

Alfa Romeo va lansa cinci noi automobile
Sursa foto: Foto: Autoexpress.co.uk
19 Oct 2011   •   15:07

Un plan privind viitoarele automobile ale Alfa Romeo a ajuns pe internet, dezvăluind faptul că producătorul italian intenționează să lanseze în curând cinci noi modele, inclusiv o limuzină, un SUV și un nou Spyder.

Sportiva Alfa 4C va sosi în 2013, urmată de un SUV care va rivaliza cu BMW X5, o supermini MiTo cu cinci uși – înlocuitoarea pentru Giulia, un nou model Spider și, în 2014, o limuzină cu tracțiune pe spate, care se va bate cu BMW Seria 5.

De asemenea, odată cu aceste  noi automobile Allfa Romeo va lansa și un nou motor turbo, de 1,8 litri, ce dezvoltă 300 CP, și va debuta la 4C, potrivit Autoexpress.co.uk. În privința performanței, Alfa Romeo 4C se va situa între Porsche Cayman și Cayman S, iar puterea va fi transmisă către roțile din spate prin intermediul  noii transmisii TCT cu dublu ambreiaj.

Un SUV Alfa Romeo, care va avea la baza un Jeep Grand Cherokee, este programat să apară pe piață în 2013. Va folosi un propulsor V6 diesel de 3.0 litri și 238 CP. Se va numi Kamal și va menține partea practică a unui Cherokee însă cu accente sportive adăugate de Alfa Romeo. Va fi construit la Detroit în uzinele Chrysler.



În 2014 va sosi Giulia, care va înlocui modelul 159 și va rivaliza cu BMW Seia 3 și Audi A4. Tot în 2014 va sosi și noua decapotabilă Spider, pe care Alfa și-o dorește un model cu un raport bun greutate/ putere. Prin urmare, la construcția sa vor fi folosite materiale ușoare precum aluminiul, alături de o gamă de motoare puternice, cu puteri cuprinse între 168 cai și 200 CP.



Iar la finalul lui 2014 va sosi și ”nava amiral”, denumită 169. Va folosi platforma unui Chrysler CC și va fi propulsată de un motor pe benzină Chrysler V6, de 3.6 litri și un V6 diesel. Acest model va rivaliza cu Seria 5 de la BMW și va fi disponibil atât cu tracțiune integrală cât și doar cu una spate, iar tramsisia va fi una automată cu opt trepte.



×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close