Antena 3 CNN Economic Auto Anchetatorii, despre incidentul cu Toyota Prius: Este puţin probabil să fi scăpat de sub control (VIDEO)

Anchetatorii, despre incidentul cu Toyota Prius: Este puţin probabil să fi scăpat de sub control (VIDEO)

Anchetatorii, despre incidentul cu Toyota Prius: Este puţin probabil să fi scăpat de sub control (VIDEO)
15 Mar 2010   •   19:07

Cei care investighează incidentul de săptămâna trecută, în care o Toyota Prius a scăpat de sub control pe o autostradă din Statele Unite, au început să aibă îndoieli referitoare la veridicitatea celor întâmplate, relatează worldcarfans.com.

Anchetatorii federali nu au reuşit să reproducă acea accelerare bruscă a maşinii Toyota Prius, descrisă de James Sikes lunea trecută.

?În acest caz, blocarea acceleraţiei la podea şi, în acelaşi timp, imposibilitatea de a frâna, nu sunt văzute ca o posibilitate fezabilă?, se arată în raportul anchetatorilor, delegaţi de congresul american pentru a investiga problemele vehiculelor Toyota.

Un oficial Toyota, care a participat la inspectarea maşinii scăpate de sub control, a declarat că motorul electric al hibridului s-ar ?opri complet? dacă sistemul start/stop nu ar reuşi să întrerupă alimentarea cu combustibil atunci când pedala de frână este apăsată.

În acelaşi timp, reporterii americani au descoperit lucruri din trecutul şoferului care ar pune la îndoială afirmaţiile sale. Printre acestea se numără o recentă declaraţie de faliment depusă de James Sikes.

Poliţia autostrăzii pe care s-a petrecut evenimentul, şi care l-a investigat iniţial, a precizat însă că îl cred pe Sikes până la proba contrarie. Unul dintre poliţiştii prezenţi la faţa locului în momentul producerii incidentului, a declarat că a simţit miros de frâne arse. Pe de altă parte, Sikes şi-a angajat un avocat.

Autoritatea americană de securitate a transporturilor (The National Highway Transportation and Safety Administration) investighează în continuare cele peste 60 de vehicule marca Toyota care au fost rechemate recent în service pentru remedierea problemelor la pedala de acceleraţie.

FILMUL INCIDENTULUI DE SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ



În urmă cu o săptămână James Sikes povestea că a trecut prin clipe de groază după ce pedala de acceleraţie a maşini sale, o Toyota Prius, s-a blocat la peste o sută de kilometri la oră. Cu ajutorul unei maşini de poliţie şi a îndrumărilor agentului, într-un final, şoferul a reuşit să oprească automobilul.

Sikes a sunat la numărul de urgenţă al poliţiei după ce a constat că nu mai poate controla acceleraţia maşinii şi nici frâna. După ce a apăsat încontinuu frâna, maşina a încetinit la 80 de kilometri la oră după ce ajunsese la 145km/h. Şoferul a oprit apoi motorul, a tras frâna de urgenţă, a încetinit şi s-a proptit în spatele maşinii de poliţie. Sikes a declarat că, în urmă cu două săptămâni, a dus automobilul la dealer pentru reparaţii după ce a fost rechemată în service.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close