Antena 3 CNN Economic Auto Audi A3 2012 - primele detalii tehnice. Va avea motor cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor

Audi A3 2012 - primele detalii tehnice. Va avea motor cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor

Audi A3 2012 - primele detalii tehnice. Va avea motor cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor
Sursa foto: Foto: Worldcarfans.com / Carscoop.blogspot.com
24 Oct 2011   •   18:26

Audi va lansa noua generaţie Audi A3 cu propulsor de 1,4 litri şi cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor, a anunţat revista germană Auto, Motor und Sport, citată de Worldcarfans.com. Audi A3 2012 va fi disponibil în patru variante împărţite în câte două perechi în funcţie de dimensiuni şi ampatament.

Variantele cu trei uşi şi cabrio vor măsura 4,26 metri în lungime şi vor avea un ampatament de 2,595 metri. Audi A3 Sportback, cu cinci uşi, şi sedanul cu patru (prezentat recent în chip de concept – Audi e-tron), va măsura 4,44 metri în lungime şi va avea un ampatament de 2,630 metri. Lăţimea tuturor modelelor va fi aceeaşi.



Gama A3 va fi asemănătoare cu cele ale A4 şi A5, a precizat Stefan Sielaff, şeful departamentului de design al Audi. Tot el a precizat că interiorul viitorului A3 va fi influenţat de cel al conceptului Audi e-tron, care ilustrează acest articol şi care a fost prezentat anul acesta la Shanghai.



De asemenea, pentru următoarea generaţie A3 Audi lucrează şi la un nou porpulsor de 1,4 litri, ce produce 103kW / 138 cp, cu tehnologie de dezactivare a cilindrilor. Acest motor îşi poate opri doi dintre cei patru cilindri, ceea ce se traduce printr-o economie de combustibil de aproximativ un litru la 100 de kilometri, la o viteză constantă de 50 km/h. Totodată, Audi plănuieşte şi o unitate diesel cu trei cilindri, precum şi una alimentată cu GPL.



×
Subiecte în articol: audi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close