Antena 3 CNN Economic Auto Autobuz verde, testat în Capitală. Vehiculul hibrid are mai multe locuri şi consumă mai puţin (VIDEO)

Autobuz verde, testat în Capitală. Vehiculul hibrid are mai multe locuri şi consumă mai puţin (VIDEO)

Autobuz verde, testat în Capitală. Vehiculul hibrid are mai multe locuri şi consumă mai puţin (VIDEO)
28 Iul 2009   •   23:09

Cel puţin o maşină care circulă prin Bucureşti este mai puţin poluantă. Este un autobuz de 155 de locuri testat acum pe traseele din Capitală. Dacă îşi va dovedi eficienţa, pe străzi ar putea apărea mai multe astfel de maşini ecologice.

Autobuzul e verde nu numai la exterior, ci şi în interior. Consumă cu 25 la sută mai puţin combustibil, adică 40 de litri de motorină la o sută de kilometri, ceea ce îl face mai puţin poluant. Într-un Bucureşti intoxicat de gaze de eşapament, noul autobuz circulă un pic mai ecologic.

Rezerva de energie a autobuzului nu se termină niciodată. Practic, în timp ce se deplasează, îşi încarcă acumulatorii care pun în funcţiune motorul electric. Prima cursă cu autobuzul hibrid a fost pe linia lui 381. În următoarea lună va fi testat pe mai multe trasee.

Autobuzul e mai lung faţă de unul obişnuit şi are două punţi unite printr-un burduf, aşa cum erau pe vremuri autobuzele din Bucureşti.

?Costurile operaţionale sunt reduse la nivelul unui autobuz de 100 de locuri, oferind în schimb 155 de locuri?, a declarat Gheorghe Aron, directorul RATB.

Un asemenea hibrid costă peste 300.000 de euro, mai scump cu 30 la sută decât unul clasic. Deocamdată, în Bucureşti circulă doar un autobuz verde. Dacă vor exista bani, iar investiţia merită, Regia de Transport are de gând să cumpere mai multe astfel de vehicule hibride.



Observator

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close