Antena 3 CNN Economic Auto Blaga vrea să schimbe regulile examenului de obţinere a permisului auto, pentru a evita fraudele

Blaga vrea să schimbe regulile examenului de obţinere a permisului auto, pentru a evita fraudele

Blaga vrea să schimbe regulile examenului de obţinere a permisului auto, pentru a evita fraudele
Sursa foto: permis auto
06 Oct 2009   •   08:57

Camere video dotate cu GPS şi testare prin sistem informatic, pentru evitarea fraudelor. Asta le pregăteşte ministrul interimar de la Interne, Vasile Blaga, şoferilor. Blaga a emis deja ordinul de modificare a procedurii de examinare, pentru obţinerea permisului de conducere. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii publice, până pe 15 octombrie.

Cea mai importantă modificare a procedurii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere se referă la instalarea de camere video dotate cu GPS chiar în interiorul maşinilor folosite pentru examinare. Astfel, vor putea fi surprinse atât manevrele candidatului, înregistrarea traseului, cât şi discuţiile dintre candidat şi examinator.

Totodată, candidaţii vor susţine proba teoretică în sistem informatic, completând răspunsurile prin atingerea unui ecran. În acest fel, punctajul va fi obţinut în timp real, pe măsură ce completează răspunsurile la întrebări.

Pentru a evita fraudele, sistemul informatic va înregistra trei imagini ale candidatului în timpul examenului, care vor apărea pe anexa testului.

Şi proba practică aduce modificări. Astfel, examinarea se poate face în poligon sau pe traseu, inclusiv după lăsarea serii.

Întrebările pentru testul teoretic vor fi elaborate şi administrate de Direcţia regim permise, la nivelul întregii ţări. Aceeaşi direcţie stipulează durata examenului şi numărul de întrebări specifice fiecărei categorii în parte.

Printre documentele necesare candidatului, în ziua testării, se numără cererea-tip, semnată de candidat, fişa de şcolarizare, cazierul judecătoresc valabil, copia actului de identitate şi chitanţele de plată a taxelor.

Antena 3

×
Subiecte în articol: vasile blaga
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close