Antena 3 CNN Economic Auto BMW prezintă un coupe Seria 1 electric (FOTO)

BMW prezintă un coupe Seria 1 electric (FOTO)

BMW prezintă un coupe Seria 1 electric (FOTO)
17 Dec 2009   •   15:27

BMW va prezenta la Salonul Auto de la Detroit o versiune electrică a coupe-ului Seria 1, relatează Autocar.co.uk. Denumit BMW 1-series Concept ActiveE, automobilul cu patru locuri şi zero emisii va intra în vânzare dar numai pentru o clientelă selectată de producătorul bavarez.

ActiveE este propulsat prin intermediul roţilor din spate utilizând un motor electric montat în puntea spate a maşinii. Automobilul dezvoltă 170 cai putere iar energia este furnizată de doi acumulatori litiu-ion, unul dintre ei fiind amplasat acolo unde, în mod normal, se afla rezervorul de benzină. Cel de-al doilea acumulator a fost aşezat sub capota din faţă, în locul motorului.



BMW susţine că maşina accelerează de la 0 la 60 de kilometri pe oră în 4,5 secunde, iar până la 100km/h în mai puţin de 9 secunde.

Viteza maximă este limitată la 150 de kilometri pe oră iar autonomia vehicului este de 160 de kilometri, suficientă pentru uzul urban. Acumulatorii sunt încărcaţi la maxim în trei ore prin intermediul unei conexiuni obişnuite la priză (50 amperi/240 volţi).

Precum Mini E, şi ConceptE stochează energia cinetică, ceea ce, potrivit BMW, măreşte autonomia maşinii cu până la 20 de procente.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BMW automobil electric
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close