Antena 3 CNN Economic Auto BMW Seria 5 Sedan a fost prezentat oficial (FOTO)

BMW Seria 5 Sedan a fost prezentat oficial (FOTO)

BMW Seria 5 Sedan a fost prezentat oficial (FOTO)
23 Noi 2009   •   21:18

BMW a anunţat oficial Seria 5 Sedan. Maşina dispune de cel mai lung ampatament din segmentul mediu superior, cu o capotă a compartimentului motor care este lungă şi netedă, cu console faţă şi spate scurte şi cu o linie a acoperişului elegantă, arcuită în stilul unui coupé,.

Caracteristicile de design specifice mărcii pot fi descoperite în faţă - prin grila BMW dublă, înclinată uşor înainte şi pe capota compartimentului motor care este sculptată pentru a inspira mai multă forţă, dar şi în spatele musculos al automobilului.

La interior, panoul de bord este orientat spre conducător, aşa cum ne-a obişnuit producătorul german, oferind şoferului o experienţă unică în spatele volanului.

Sistemul opţional Dynamic Driving Control (Controlul Dinamic al Transmisiei) permite celui de la volan să regleze suspensia individual, în funcţie de stilul de condus şi condiţiile de drum. Noul BMW Seria 5 Sedan este disponibil cu Adaptive Drive, Dynamic Damper Control (Control Dinamic al Amortizoarelor) şi Dynamic Drive Stability Control (Control Dinamic al Stabilităţii Transmisiei), precum şi Integral Active Steering (Direcţie Integral Activă).



Motorizări:
Noul BMW Seria 5 Sedan dispune, pentru început, de un motor cu opt cilindri şi trei versiuni cu şase cilindri - toate pe benzină -, precum şi de două variante diesel, cu şase cilindri. Gama va fi completată de un propulsor turbodiesel cu patru cilindri, cu carterul din aluminiu şi injecţie directă common-rail. Puterea maximă dezvoltată de cel din urmă este de 135 kW/184 cp. Consumul mediu de combustibil în ciclul de testare EU5 este de 5,0 litri/100 kilometri, iar nivelul emisiilor CO2 este de 132 g/km, conform datelor preliminare.

Vârful de gamă BMW 550i va fi echipat cu un motor cu opt cilindri, ce dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo şi High Precision Injection pentru un maxim al puterii de 300 kW/407 cp.


Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu BMW TwinPower Turbo, High Precision Injection şi VALVETRONIC, de la BMW 535i furnizează o putere maximă de 225 kW/306 cp, în timp ce cele două variante cu şase cilindri în linie, echipate de asemenea cu High Precision Injection, dezvoltă 190 kW/258 cp la BMW 528i, respectiv 150 kW/204 cp la BMW 523i.

Versiunile diesel cu şase cilindri în linie oferă modelului BMW 530d o putere maximă de 180 kW/245 cp, iar pentru BMW 525d - 150 kW/204 cp. Echipat cu tehnologia opţională BMW BluePerformance, BMW 530d îndeplineşte standardele de emisie EU6. Toate versiunile noului BMW Seria 5 Sedan respectă normele EU5.



BMW EfficientDynamics

Toate modelele noii game BMW Seria 5 Sedan sunt disponibile, opţional, cu noua transmisie automată BMW cu opt trepte. BMW 550i dispune în echiparea standard de cutia de viteze automată BMW, optimizată pentru consum redus, la fel cum se întâmplă şi cu sistemul EPS Electric Power Steering (servodirecţie asistată electric), aflat în echiparea tuturor modelelor.

Tehnologiile BMW EfficientDynamics sunt prezente în dotarea standard în combinaţii potrivite pentru fiecare model. Nu lipseşte Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei frânelor), indicator al punctului de schimbare a vitezelor, control activ al flapsurilor şi operarea inteligentă a unităţilor auxiliare electrice, ce include un compresor decuplabil pentru aerul condiţionat. În cele din urmă, construcţia inteligentă ultra-uşoară este asigurată de caracteristici precum uşile, capota compartimentului motor, panourile laterale faţă şi componentele suspensiei realizate din aluminiu.




Sisteme de asistare a conducătorului

Sistemele de asistare a conducătorului includ Parking Assistant (asistare la parcare), Surround View (vedere panoramică), avertizare de coliziune cu acţionare a frânelor în combinaţie cu Active Cruise Control (tempomat activ) şi Stop & Go, dar şi noul Speed Limit Device (dispozitiv de limitare a vitezei). Alte caracteristici disponibile sunt Lane Change Warning (avertizare la schimbarea benzii), Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea sensului), Speed Limit Info (informaţii despre limita de viteză legală pentru tronsonul curent de drum), Head-Up Display, BMW Night Vision cu detectare a persoanelor şi cameră de supraveghere.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BMW
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close