Antena 3 CNN Economic Auto BMW Vision EfficientDynamics, un superconcept hibrid prezentat la Frankfurt (FOTO)

BMW Vision EfficientDynamics, un superconcept hibrid prezentat la Frankfurt (FOTO)

BMW Vision EfficientDynamics, un superconcept hibrid prezentat la Frankfurt (FOTO)
15 Sep 2009   •   12:45

BMW a dezvelit oficial, la Salonul Auto de la Frankfurt, superconceptul său hibrid, denumit Vision EfficientDynamics. Directorul companiei, Norbert Reithofer, a făcut o declaraţie interesantă după prezentarea maşinii, referitoare la viitoarele modalităţi de propulsie vizate de BMW.

?Maşinile trebuie să evolueze prin inovaţie. Avem motoarele cele mai eficiente (...) şi, în plus, tehnologia hibridă este una temporară. În special pentru zonele mari, metropolitane, este necesară o maşină electrică. Ne vom continua munca de cercetare în privinţa propulsiei cu ajutorul hidrogenului?, a spus Reithofer, citat de Worldcarfans.com.

Astfel, se pare că, deşi Vision EfficientDynamics este un concept extrem de avansat, în privinţa motorului şi a materialelor din care este construit, aceasta nu este soluţia pe termen lung.

BMW Vision EfficientDynamics este un automobil cu 2+2 locuri, propulsat cu ajutorul combinaţiei dintre un turbo-diesel, cu 3 cilindri, de 1.5 litri, şi două mootoare electrice amplasate pe cele două punţi, faţă şi spate. În total, prin intermediul acestei propulsii, puterea dezvoltată este de 356 cai (262kW), iar cuplul maxim de 800Nm. Maşina accelerează de la 0 la 100km/h în 4,8 secunde, iar viteza este limitată electronic la 250 km/h.

Conceptul BMW consumă 3,76 litri la suta de kilometri iar emisiile de CO2 sunt de 99g/km.



Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close