BMW X1 a obţinut cinci stele la testele EuroNCAP (VIDEO)

07 Dec 2009   •   17:04
BMW X1 a obţinut cinci stele la testele EuroNCAP (VIDEO)
BMW X1, primul compact premium al constructorului bavarez, a obţinut cinci stele la testele EuroNCAP, calificativul maxim, acordat după ce a trecut prin noua procedură de testare, mai exigentă.

Procedura de testare a NCAP (New Car Assessment Programme/ Programul de Apreciere a Noilor Automobile) este văzută, la nivel mondial, ca fiind unul dintre cele mai exigente teste pentru automobilele noi. În toată Europa, testul Euro NCAP este un standard recunoscut al siguranţei în caz de accident de către guverne, cluburi auto şi organizaţii de protecţie a consumatorilor. Scenariul de testare acoperă tipuri de accidente precum coliziune frontală, laterale, dar şi impact lateral cu un stâlp de oţel. La începutul acestui an, au fost introduse condiţii de testare mai stricte, care iau în calcul şi echipamentele electronice de siguranţă, dar analizează şi riscurile adiţionale de accident ce apar într-o gamă largă de coliziuni.

BMW X1 - CRASH TEST EuroNCAP


După analizarea rezultatelor testului, examinatorii Euro NCAP au confirmat că BMW X1 dispune de o celulă a pasagerilor extrem de stabilă, care oferă protecţie atât pentru conducătorul auto, cât şi pentru ceilalţi pasageri, indiferent de înălţimea acestora şi de poziţia ocupată în automobil. BMW X1 a primit un calificativ foarte bun în ceea ce priveşte protecţia copiilor. Automobilul oferă un standard excelent de siguranţă la utilizarea sistemelor de scaune pentru copii cu vârsta cuprinsă între un an şi jumătate şi trei ani. BMW X1 a atins cel mai mare scor posibil pentru protecţia oferită de un scaun montat în direcţia opusă deplasării - atât în cazul coliziunii frontale, cât şi al celei laterale.
Testul de impact NCAP acordă acum o importanţă deosebită şi protecţiei pietonilor. Inspectorii au apreciat măsurile de protecţie existente la BMW X1 - considerate cele mai eficiente dintre toate automobilele verificate în actualul ciclu. La designul barelor şi al capotei compartimentului motor, structurile flexibile micşorează semnificativ riscul accidentării pietonilor şi bicicliştilor. Raportul de testare face o referire specială la calitatea materialelor de la capota compartimentului motor, care reduc semnificativ riscul accidentărilor la cap, în special în cazul copiilor.
Primul model din segmentul compact premium al constructorului german, BMW X1 a avut această evoluţie la testele EuroNCAP datorită unor caracteristici de securitate disponibile chiar din standard şi a sistemului efectiv de protecţie a pasagerilor, care acoperă diferite tipuri de coliziuni. Dintre cele 12 automobile care au trecut prin examenul NCAP, BMW X1 s-a evidenţiat şi prin cel mai ridicat nivel de protecţie a pietonilor.

Structura caroseriei este deosebit de stabilă şi constituie baza pentru asigurarea protecţiei optime a celulei pasagerilor, chiar şi în cazul unui impact violent. Forţele ce acţionează asupra automobilului sunt disipate de-a lungul traseelor de sarcină din structurile de susţinere şi sunt absorbite prin intermediul unor zone de deformare de mari dimensiuni.În interiorul modelului BMW X1, airbagurile pentru cap - frontale, laterale şi cortină protejează atât conducătorul, cât şi ceilalţi pasageri de eventualele traume. De asemenea, parte a gamei de dotări standard sunt centurile de siguranţă pretensionate şi limitatoarele de sarcină pentru scaunele faţă, dar şi sistemul ISOFIX de fixare a scaunului pentru copii la locurile din spate. Sistemele de reţinere sunt controlate de un sistem central electronic de siguranţă care declanşează cele mai eficiente elemente de protecţie luând în consideraţie tipul şi intensitatea accidentului.
Siguranţa activă a BMW X1 provine de la sistemul de control dinamic al stabilităţii DSC (Dynamic Stability Control), care este conectat cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Printre funcţiile oferite de acest sistem se numără asistarea frânării, asistare a frânei la viraje şi modul de tracţiune DTC (Dynamic Traction Control/ Control Dinamic al Tracţiunii). Echiparea standard a modelului BMW X1 include funcţia de afişare a defecţiunii pneului, care avertizează conducătorul imediat ce se înregistrează o scădere a presiunii la oricare dintre pneuri.

Antena3.ro

x close