Antena 3 CNN Economic Auto BMW X1 - informaţii complete despre SUV-ul compact premium al bavarezilor (FOTO)

BMW X1 - informaţii complete despre SUV-ul compact premium al bavarezilor (FOTO)

BMW X1 - informaţii complete despre SUV-ul compact premium al bavarezilor (FOTO)
03 Iul 2009   •   17:35

BMW a făcut publice, vineri, informaţiile complete ale SUV-ului compact premium, X1. Cel mai nou membru al familiei de modele BMW X se distinge prin versatilitate, performanţe sportive şi agilitate în mediul urban şi nu numai.

În premieră, caracteristicile şi calităţile specifice unui model BMW X sunt disponibile la un automobil premium şi în segmentul compact. BMW X1 se lansează pe piaţă cu obiectivul declarat de a oferi "Plăcerea de a conduce".

Lansarea în România va avea loc o dată cu debutul mondial, noul BMW X1 urmând a fi disponibil în showroom-uri în ultimul trimestru al acestui an. Preţurile urmează a fi comunicate la o dată ulterioară.



Maşina dispune sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, dar şi de un interior interesant. Scaunele au o poziţie ridicată, iar cockpitul este orientat către conducător pentru a îmbunătăţi experienţa din spatele volanului. Caracterul premium al lui X1 este subliniat, potrivit BMW, prin materialele de calitate, utilizate la interior dar şi prin BMW iDrive, disponibil în combinaţie cu unul dintre sistemele opţionale de navigaţie.



În partea din spate, compartimentul oferă trei scaune de dimensiuni normale. Prin rabatarea spătarului, care este împărţit în trei secţiuni şi al cărui unghi este reglabil, volumul portbagajului creşte de la 420 litri la 1.350 litri. Nu lipsesc compartimentele numeroase de stocare plus un acoperiş panoramic, disponibil opţional.



Prin X1, BMW doreşte să stabilească un nou standard în segmentul compact premium. Maşina beneficiază de BMW EfficientDynamics, oferind astfel un echilibru unic pentru un SUV între performanţe şi economia de carburant.





BMW X1 se lansează pe piaţă cu un motor pe benzină, cu şase cilindri, şi trei versiuni diesel, cu patru cilindri. Propulsorul cu şase cilindri dispuşi în linie se află în echiparea modelului BMW X1 xDrive28i, dispune de un carter din aliaj de magneziu şi aluminiu, are gestiune a supapelor VALVETRONIC şi dual-VANOS, iar puterea maximă pe care o oferă este de 190 kW/258 CP.

BMW X1 xDrive23d are în echipare motor diesel ce dezvoltă 150 kW/204 CP şi dispune de tehnologia BMW TwinPower Turbo şi de injecţie directă common-rail.



Motorul diesel din echiparea modelului BMW X1 xDrive20d furnizează 130 kW/177 hp, iar cel de la versiunea BMW X1 xDrive 18d are 105 kW/143 CP, ambele beneficiind de injecţie directă common-rail, precum şi de turbocompresor cu geometrie variabilă a admisiei.



Aceste motoare sunt disponibile şi pentru modelul BMW X1 sDrive20d şi BMW X1 sDrive18d, echipate cu tracţiune spate, oferind un consum mediu în ciclul de testare EU de 5,2 litri/100 kilometri şi un nivel al emisiilor CO2 de 136 grame per kilometru.

BMW X1 este produs la uzina BMW din Leipzig, acolo unde noul model X va fi asamblat pe aceeaşi linie ca şi versiunile sedan (trei uşi), coupe şi cabriolet ale gamei BMW Seria 1.

Click aici pentru comunicatul de presă - BMW X1(pdf)

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close