Antena 3 CNN Economic Auto Bucureştiul, capitala străzilor interzise. 75 de drumuri, în reparaţii şi urmează încă 20 (VIDEO)

Bucureştiul, capitala străzilor interzise. 75 de drumuri, în reparaţii şi urmează încă 20 (VIDEO)

Bucureştiul, capitala străzilor interzise. 75 de drumuri, în reparaţii şi urmează încă 20 (VIDEO)
22 Iul 2009   •   22:11

Cum vine vara, Bucureştiul se transformă în oraşul străzilor interzise din cauza zecilor de şantiere. Practic, nu există sector în care să nu se lucreze pe câteva străzi. În prezent se află în reparaţii 75 de străzi din Capitală, unde, fie se schimbă conducte, fie se lucrează la poduri, reţele electrice sau de gaz. Şi nu e totul, de luna viitoare primăria Capitalei vrea să deschidă alte 20 de şantiere mari.

Cea mai mare problemă a şoferilor bucureşteni va apărea când când vor începe lucrările în piaţa Victoriei pentru lărgirea străzilor Buzeşti şi Berzei. Din cauza şantierului care ar urma să fie deschis în cel mult o lună traficul va fi serios afectat, pentru că Piaţa Victoriei este unul dintre cele mai folosite trasee.

În şantiere vor fi transformate şi zonele Şoşeaua Iancului, Bulevardul Aerogării şi Şoseaua Pantelimon. Aici se vor schimba liniile de tramvai şi străzile vor fi reabillitate ceea ce înseamnă că cel puţin un an se va circula greu. Tot vara aceasta Primăria vrea să înceapă lucrările la pasajul de la Piaţa Presei Libere dar şi la Şoseaua Nordului cu Calea Văcăreşti.

Pe unde se lucrează acum
Cele mai multe şantiere ale Bucureştiului sunt concentrate în prezent în zona centrală şi în cea de nord.
Cel mai bun exemplu este Pasajul Basarab. Început acum doi ani, acesta blocheză şase străzi importante din zona Grozăveşti care fac legătura între nordul, centrul şi vestul Bucureştiului. În cel mai fericit caz, pe aici se va putea circula din nou abia în octombrie.

Câţiva kilometri mai încolo, tot în centru, alte două străzi sunt închise complet: Tunari şi Viitorului. De data asta pentru zece luni. Aici se înlocuiesc liniile de tramvai şi se reface astfaltul.

Se asfaltează chiar şi în coasta primăriei Capitalei, pe străzile Anghel Saligny şi Brezoianu. În total, doar în zona centrală a Capitalei sunt deschise nu mai puţin de 15 şantiere. Şi nu e totul, în august alte bulevarde intră în reparaţii.

Pe unde se va lucra din august
Până la sfârşitul lunii august alte 30 de străzi se vor transforma în şantiere, iar cele mai multe vor fi prin cartiere. Cele mai importante lucrări vor fi străpungerea Berzei - Buzeşti - Uranus, care va bloca piaţa Victoriei pentru doi ani şi pasajele subterane de pe şoseaua Nordului şi cel de la piaţa Sudului, care, la fel, vor încurca circulaţie pentru cel puţin doi ani. În acelaşi timp vor fi schimbate liniile de tramvai de pe şoseaua Iancului şi Pantelimon.



Observator

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close