Antena 3 CNN Economic Auto Circulaţia pe DN 10, între Braşov şi Buzău, restricţionată din cauza căderilor de pietre (VIDEO)

Circulaţia pe DN 10, între Braşov şi Buzău, restricţionată din cauza căderilor de pietre (VIDEO)

Circulaţia pe DN 10, între Braşov şi Buzău, restricţionată din cauza căderilor de pietre (VIDEO)
Sursa foto: Cad pietre
16 Ian 2010   •   10:41

Atenţie, cad pietre! Circulaţia pe drumul naţional 10, între Braşov şi Buzău, este restricţionată, după ce vineri noapte, în zona Barajului Hidrocentralei Siriu au avut loc căderi masive de stânci. Utilajele de la Drumuri Naţionale lucrează de câteva zile la degajarea drumului, însă fac faţă cu greu cantităţii mari de aluviuni care a trecut peste zidul de protecţie a malului. Dacă alunecarea se va accentua, drumarii vor fi nevoiţi să închidă drumul naţional 10, care leagă Buzău de Braşov.

Circulaţia se desfăşoara alternativ pe câte un sens, la intervale de câte 20 de minute. Şoferii care tranzitează zona spun că îşi pun viaţa în pericol, pentru că oricând pot fi surprinşi de alunecările de teren.

Şoferii sunt sfătuiţi să folosească ruta ocolitoare Cislău - Vălenii de Munte - Braşov. Problemele din zonă au început în primavara lui 2005. Autorităţile au decis atunci să închidă drumul mai bine de jumătate de an pentru a construi un zid din beton care să protejeze malul.

Din pacate, zidul nu a stabilizat versantul, iar proiectanţii spun că deocamdată nu au nicio altă soluţie care să oprească alunecarile.



Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close