Antena 3 CNN Economic Auto Circulaţia rutieră, încă îngreunată de zăpadă

Circulaţia rutieră, încă îngreunată de zăpadă

Circulaţia rutieră, încă îngreunată de zăpadă
Sursa foto: Drum iarna
14 Feb 2010   •   13:54

Iarna grea încă dă de furcă şoferilor. Multe drumuri din ţară sunt, în continuare, afectate de zăpadă. Pe drumurile din Harghita şi în Pasul Tihuţa s-a circulat greu sâmbătă seară. Şoferii, care nu au avut maşinile pregătite de iarnă au ajuns în şanţ, iar mai multe localităţi au rămas în beznă, după ce câteva fire de electricitate s-au rupt sub greutatea zăpezii.

Probleme au fost şi la Reşita, unde şoferii nu au mai putut înainta, nici măcar cu lanţuri. Iar la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Vâlcea, mai mulţi şoferi au rămas blocaţi în trafic ore în şir, după ce o avalaşă a blocat un drum naţional.

Viscolul abătut asupra Harghitei le-a dat de furcă şoferilor. Câteva maşini neechipate pentru iarnă au ajuns în şanţ. Câteva localităţi au rămas în beznă după ce mai multe fire electrice au cedat, sub greutatea zăpezii. În pasul Tihuţa, drumarii au ieşit pe traseu cu 14 utilaje pentru a degaja carosabilul. Fără prea multe şanse de reuşită însă, din cauza viscolului puternic.

Un drum naţional situat la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Vâlcea a fost blocat de o avalanşă. Operaţiunea de degajare a carosabilului a durat mai bine de cinci ore. Timp în care şoferii care s-au aventurat în zonă au rămas blocaţi, pe ambele sensuri ale drumului.

Şi la Reşiţa, traficul a fost paralizat de ninsoarea abundentă.

Antena 3

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close