Antena 3 CNN Economic Auto Constatarea amiabilă, o mană cerească pentru şoferi. Conducătorii auto scapă şi de amenzi

Constatarea amiabilă, o mană cerească pentru şoferi. Conducătorii auto scapă şi de amenzi

Constatarea amiabilă, o mană cerească pentru şoferi. Conducătorii auto scapă şi de amenzi
01 Iul 2009   •   22:01

Cei implicaţi în accidente fără victime scapă de orele pierdute la poliţie pentru încheierea procesului verbal. Mai mult, scapă şi de amenzi.

Şoferii implicaţi în accidente fără victime scapă de vizita la poliţie dacă se înţeleg între ei. După ce cad de acord asupra circumstanţelor în care s-au tamponat, conducătorii merg împreună la reprezentantul asiguratorului părţii vinovate. Compania de asigurări nu are nicio responsabilitate privind eventualele încălcări ale codului rutier.

?Această constatare nu priveşte latura contravenţională din accidentul rutier?, a declarat comisarul şef Paul Toma, Direcţia Poliţia Rutieră.

Mai mult, asiguratorul nu are obligaţia de a anunţa poliţia rutieră în cazul încălcării legii. ?Nu se stabileşte cine e vinovat. Nu este nici în competenţa celor implicaţi în trafic, nici a companiei de asigurări. Există un protocol între companiile de asigurări prin care acestea stabilesc cine va plati?, a precizat Iulius Bucsa, directorul unei companii de asigurări.

În concluzie, dacă se înţelege cu păgubitul şi nu ajunge la poliţie, şoferul care încalcă legea nu riscă să rămână fără permis şi nu va primi nici amendă, nici puncte de penalizare.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close