Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Lodgy Glace, un preview al primului monovolum Dacia

Dacia Lodgy Glace, un preview al primului monovolum Dacia

Dacia Lodgy Glace, un preview al primului monovolum Dacia
Sursa foto: Foto: Autocar.co.uk
15 Noi 2011   •   10:44

Dacia a prezentat Lodgy Glace, un automobil cu tracțiune integrală supranumit ”sora mai mică și rebelă” a viitorului monovolum al mărcii românești, care urmează să fie lansat la Geneva în martie 2012.

Două MPV-uri Lodgy Glace, ambele preparate de Renault Sport Technologies (RST) vor concura din partea firmei franceze în cursele pe gheață Andros Trophy, relatează Autocar.co.uk.

Prima dintre aceste mașini va fi pilotată de Alain Prost, de patru ori campion de Formula 1, iar a doua va fi coondusă de fiul francezului, Nicolas Prost și Evens Stievenart.



Lodgy este propulsat de același motor V6 din familia Renault-Nissan, care a fost montat și pe Dacia Duster în competiția de anul trecut. Compania de tuning Sodemo a umblat la motor și i-a mărit puterea la 355 cai. Propulsorul este montat central și este conectat la o cutie de viteze secvențială cu șase trepte. Dacia Lodgy cântăreșște doar 950 kilograme.



Suspensia a fost și ea ajustată pentru a face față provocărilor ridicate de gheață și zăpadă de pe circuitele din competiția Andros Trophy. Mașina virează cu toate patru roțile, o abilitate necesară pentru abordarea virajelor pe drumurile acoperite cu gheață.



O versiune de serie a Dacia Lodgy ar trebui să se alăture gamei oferite de constructorul român de anul viitor. Andros Trophy ia startul la Val Thorens pe 3/4 decembrie. Să-i urăm succes la curse noului model Dacia.


×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close