Antena 3 Economic Auto Decizie adoptată de Guvern. Maşinile înmatriculate în străinătate pot circula în România cel mult 90 zile

Decizie adoptată de Guvern. Maşinile înmatriculate în străinătate pot circula în România cel mult 90 zile

24 Apr 2012   •   12:58
Decizie adoptată de Guvern. Maşinile înmatriculate în străinătate pot circula în România cel mult 90 zile
Sursa foto: Foto: cugetliber.ro

Maşinile înmatriculate în alte state, precum Bulgaria, Italia şi Spania, vor putea circula pe teritoriul României doar pentru 90 zile într-un an. Termenul este calculat începând de la emiterea actului de vânzare-cumpărare a maşinii, potrivit unei decizii adoptate în şedinţa de marţi a Guvernului.

Proprietarii de maşini care vor depăşi acest termen vor fi sancţionaţi cu amenzi şi reţinerea plăcuţei de înmatriculare, informează Mediafax.

Prin luarea cestei decizii, autorităţile vor să evite cazurile în care, prin înmatricularea maşinilor în alte state, este evitată plata în România a taxei de înmatriculare.

În România, circulă în prezent aproximativ 19.800 maşini înmatriculate în Bulgaria. În total, peste 45.000 autovehicule sunt înregistrate în alte state, incluzând Italia, Spania, Marea Britanie.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close