Antena 3 CNN Economic Auto Din iunie, persoanele fizice pot achiziţiona un număr nelimitat de autoturisme prin programul Rabla

Din iunie, persoanele fizice pot achiziţiona un număr nelimitat de autoturisme prin programul Rabla

Din iunie, persoanele fizice pot achiziţiona un număr nelimitat de autoturisme prin programul Rabla
Sursa foto: Rabla
31 Mai 2009   •   13:08

Programul Rabla se adapteaza din mers. De luna viitoare, este posibil să intre în program şi autovehiculele de până la 3,5 tone. O altă veste bună este aceea că o persoană ar putea să cumpere prin Rabla nu doar un singur autoturism, ci câte doreşte. Propunerile Ministerului Mediului vor ajunge pe agenda de lucru a Guvernului săptămâna viitoare.

Partea a doua a programului Rabla, care va începe de la 1 iunie vine cu noutăţi. În program vor fi incluse şi autoutilitarele uşoare dar şi un număr nelimitat de autoturime pentru persoanele fizice.

?Vor fi incluse în program şi autoutilitarele uşoare, până în 3,5 tone, pentru că nu există din punctul meu de vedere o diferenţă între o Dacie, care are banchete şi o Dacie care are benă, motorul e acelaşi, deci nu văd de ce nu aş scoate şi rablele de felul acesta de pe piaţă. Nu voi mai limita numărul de unităţi care pot fi achiziţionate de o singură persoană. Important este să scoatem 60.000 de rable de pe piaţă?, a explicat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Propunerile nu se rezumă la atât. Ministrul Mediului vrea să extindă programul Rabla şi la persoanele juridice. Nemirschi spune că va încerca modificarea programului astfel încât autoturismele noi să poată fi cumpărate şi în leasing.

Din cele 60.000 de autoturisme oferite în acest an spre vânzare prin programul Rabla, în primul trimestru s-au vândut peste 11.500.

Antena 3

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close