Antena 3 CNN Economic Auto Euro NCAP a testat 12 noi mașini, printre care Audi Q3, Toyota Yaris și BMW Seria 1

Euro NCAP a testat 12 noi mașini, printre care Audi Q3, Toyota Yaris și BMW Seria 1

Euro NCAP a testat 12 noi mașini, printre care Audi Q3, Toyota Yaris și BMW Seria 1
Sursa foto: Foto: Euro NCAP
26 Oct 2011   •   15:38

Euro NCAP a făcut publice astăzi rezultatele testelor în caz de accident pentru 12 modele noi de mașini. Printre cele care au primit cinci stele, adică punctajul maxim, se numără SUV-ul Audi Q3, a treia generație Toyota Yaris și BMW Seria 1 hatchback. Mai mult, 11 dintre cele 12 automobile testate au primit nota maximă, doar Lancia Voyager primind patru stele, relatează Which.co.uk.

Siguranta pietonilor, în prim planul Euro NCAP
Siguranța pietonilor s-a aflat în prim planul acestui set de teste. Astfel Mercedes Benz M-Class, Toyota Yaris, BMW Seria 1 și Ford Ranger pick-up sunt singurele care au întrunit procentajul de 60% protecție pentru pietoni, noua cerință a celor de la Euro NCAP, începând de anul viitor.

Restul de șapte mașini, care au fost testate și nu au întrunit procentajul de 60% protecție pentru pietoni, nu vor mai primi de la anul, atunci când intră în vigoare noile reglementări, cele cinci stele. Patru dintre automobilele testate aveau un sistem cu mai mulți senzori care detectează dacă un pieton a fost lovit și acționează asupra capotei care se ridică pentru a atenua șocul impactului.



Doar Mercedes M-Class a primit scorul minim la capitolul protectia pietonilor. Iar restul - Fiat Freemont și Lancia Thema și Voyager au obținut mai puțin de 60%, iar reprezentanții EuroNCAP au declarat că se mai pot face îmbunătățiri la aceste automobile.

Toyota Yaris, ajunsă la a treia generație a obținut un procentaj de peste 60% protecție în cazul pietonilor, și continuă istoria de succes a precedentelor modele, care au primit de asemenea cinci stele la testele EuroNCAP.



Hyundai Veloster și SUV-ul Chevrolet Captiva au primit de asemenea cinci stele la Euro NCAP, alături de Opel Astra GTC și Zafira Tourer. BMW a primit extra puncte de la reprezentanții EuroNCAP datorită sistemului Advanced eCall, care efectuează automat un apel la serviciile de urgență în cazul unui accident rutier.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close