Antena 3 CNN Economic Auto Honda anunţă două noi vehicule hibrid, pentru 2010: CR-Z şi Fit (FOTO)

Honda anunţă două noi vehicule hibrid, pentru 2010: CR-Z şi Fit (FOTO)

Honda anunţă două noi vehicule hibrid, pentru 2010: CR-Z şi Fit (FOTO)
Sursa foto: honda cr-z
13 Iul 2009   •   17:08

Honda a anunţat oficial că, până la finele lui 2010, va lansa două noi automobile hibrid ? CR-Z şi Honda Fit. Potrivit Worldcarfans.com, planul constructorului auto a fost făcut public luni, în Japonia, de Takanobu Ito, noul CEO al companiei.

Decizia lui Ito reprezintă o accelerare a direcţiei adoptate de Honda la începutul lui 2009 când Takeo Fukui, şeful de atunci, a oprit construcţia modelelor NSX şi S2000, în favoarea dezvoltării unor vehicule hibride.

CR-Z reprezintă abrevierea de la "Compact Renaissance Zero". Maşina a fost prezentată în stadiul de concept la Salonul Auto de la Tokyo din 2007, fiind confirmată pentru producţia în serie din 2008.

Vehiculul este un hibrid sport care este poropulsat prin intermediul energiei electrice, dar şi al combustibilior fosili. Se zvoneşte că va dispune fie de un motor ce va dezvolta 140 de cai putere, de 1.8 litri, sau chiar de unul mai mare, de 2.5 litri, potrivit Worldcarfans.com.



Honda va introduce CR-Z pe piaţa din Japonia din februarie 2010, iar vânzările în cazul modelului Fit vor începe de la sfârşitul aceluiaşi an. Modelele compacte se vor alătura hibridelor Honda deja existente ? Civic şi Insight.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close