Antena 3 CNN Economic Auto i-MiEV, buburuza electrică de la Mitsubishi (FOTO)

i-MiEV, buburuza electrică de la Mitsubishi (FOTO)

i-MiEV, buburuza electrică de la Mitsubishi (FOTO)
Sursa foto: Mitsubishi i-MiEV
07 Iun 2009   •   18:49

Mitsubishi a prezentat detaliile oficiale ale i-MiEV, versiunea de serie a unui vehiculul electric. Anumiţi clienţi vor putea intra în posesia acestei maşini de la sfârşitul lunii iulie, înainte de lansarea oficială pe piaţă care va avea loc peste încă zece luni, informează worldcarfans.com. Maşina costă aproximativ 34.000 de euro, un preţ destul de piperat pentru consumatorii cu venituri medii, adică publicul ţintă al maşinii.

Buburuza electrică Mitsubishi i-MiEV dispune de acumulatori litiu-ion montaţi în centrul podelei. Producătorul susţine că maşina are o autonomie de 160 de kilometri atunci când este condusă în condiţii normale de trafic urban. Acumulatorii pot fi încărcaţi de la o priză trifazică 220V, 50kw, în proporţie de 80 la sută, în numai o jumătate de oră.



Motorul maşinii dezvoltă 47 kW, şi un cuplu maxim de 180Nm, disponibil aproape instantaneu - o caracteristică a motoarelor electrice. Conducătorul automobilului va putea opta între mai multe moduri de şofare: "distracţie maximă", "economie maximă" şi "maximum de energie regenerată".

La interior, şoferul dispune de indicatoare pentru consumul de energie şi autonomie. Sistemul a fost dezvoltat special pentru acest automobil.

Primele 1.400 de unităţi Mitsubishi i-MiEV vor fi livrate în această vară unor corporaţii şi organizaţii guvernamentale, iar vânzătile propriu-zise vor începe din aprilie 2010.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: automobil electric masina electrica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close