Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Cinci accidente şi aproape o sută de tamponări, într-o singură zi, în Bucureşti

Infotrafic. Cinci accidente şi aproape o sută de tamponări, într-o singură zi, în Bucureşti

Infotrafic. Cinci accidente şi aproape o sută de tamponări, într-o singură zi, în Bucureşti
Sursa foto: masini
21 Ian 2010   •   10:41

Vremea rea continuă să producă accidente rutiere pe drumurile din Capitală. Nu mai puţin de 100 de tamponări şi cinci accidente au avut loc, în ultimele 24 de ore, în Capitală, informează Mediafax.

Cele cinci accidente au fost soldate cu doi răniţi grav şi patru răniţi uşor.

Şoferii s-au confruntat cu probleme şi din cauza semafoarelor din intersecţiile Obregia - strada Nicu Vasile şi Bulevardul Timişoara - Vasile Milea care nu funcţionau.

Poliţiştii le atrag atenţia conducătorilor auto că înlocuirea cauciucurilor cu cele de iarnă şi montarea lanţurilor de zăpadă reprezintă un lucru necesar în perioada iernii, dacă vor să evite accidentele. Totuşi, potrivit legislaţiei, echiparea cu acestea este obligatorie doar în cazul maşinilor mai grele de 3,5 tone.

O altă cauză a tamponărilor este şi lipsa de vizibilitate, cauzată de necurăţarea parbrizului şi a oglinzilor retrovizoare. Lichidul de parbriz, antigelul şi racleta pentru îndepărtarea gheţii de pa parbriz sunt doar câteva dintre accesoriile care nu trebuie să lipsească din dotarea oricărui autoturism.
Conducătorii auto nu trebuie să uite nici de inspecţia autoturismului. Aceasta cuprinde verificarea bateriei, a uleiului, bujiilor, filtrelor, precum şi a sistemului de franare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor care nu atrag bani europeni
x close