Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Şase morţi şi 21 de răniţi, în ultimele 24 de ore, pe şoselele din România

Infotrafic. Şase morţi şi 21 de răniţi, în ultimele 24 de ore, pe şoselele din România

Infotrafic. Şase morţi şi 21 de răniţi, în ultimele 24 de ore, pe şoselele din România
Sursa foto: Masini
09 Iun 2009   •   09:15

Ziua de luni nu a fost lipsită de accidente. Statistica ne arată ca şase oameni au murit, iar alţi 21 au ajuns în spital cu răni grave, în cele 22 de accidente grave petrecute pe şosele.

Poliţiştii rutieri atrag atenţia tuturor şoferilor că în săptămâna care tocmai a început mai multe echipaje vor fi prezente în stradă, iar vizaţi sunt cei care circulă cu viteză prea mare, depăşesc coloana de maşini la semafor sau nu acordă prioritate atât pietonilor cât şi celorlalte maşini aflate în trafic.

Este prima zi de lucru din săptămână, după un week-end prelungit, iar traficul este de aşteptat să fi revenit la cel pe care bine îl ştim. Să nu uităm şi de ploile căzute în ultimele ore care au dat şi ele peste cap circulaţia.

Ţinând cont de faptul că în acest anotimp ploaia poate perturba traficul rutier, este necesar ca, în condiţiile unui carosabil umed, să adoptaţi o manieră calmă de conducere, cu alte cuvinte, să nu bruscaţi comenzile maşinii.

De asemenea, este necesar să circulaţi cu viteza scăzută, adaptată permanent condiţiilor de drum. Când circulaţi în condiţii de vizibilitate redusă din cauza ploii, nu depăşiţi 30 km/h în localităţi şi 50 km/h în afara acestora.

Referitor la circulaţia în conditii de ploaie, este necesar ca fiecare manevră în trafic să fie facută numai după ce v-aţi asigurat foarte bine, iar în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile maşinii este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, se recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.


Antena 3


×
Subiecte în articol: Infotrafic ploaie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close