Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Trei oameni au murit în urma unui carambol pe Drumul European 583

Infotrafic. Trei oameni au murit în urma unui carambol pe Drumul European 583

Infotrafic. Trei oameni au murit în urma unui carambol pe Drumul European 583
19 Oct 2009   •   09:39

Tragedie pe şosea, duminică seară în judeţul Iaşi. Trei oameni au murit, iar alţi cinci au fost răniţi în urma unui carambol produs pe Drumul European 583, cunoscut în zonă şi sub denumirea de Şoseaua Morţii.

Accidentul s-a produs după ce o maşină care se îndrepta spre Iaşi a încercat să intre în depăşire şi a ajuns pe contrasens. A acroşat un tir, după care a ricoşat într-o Dacie şi a izbit alte două autoturisme. Maşina s-a răsturnat apoi pe câmp. Femeia aflată la volan şi soţul ei, aflat în dreapta, au murit pe loc. Alte trei persoane au fost transportate în stare gravă la spital.

Medicii au făcut tot posibilul pentru a le salva viaţa celor trei pasageri recuperaţi din maşina care a produs carambolul, însă unul dintre ei a decedat la scurt timp după ce a fost adus la spital. Martorii spun că, cel mai probabil, accidentul s-a produs din cauza vitezei.

Un alt accident a avut loc, duminică seară, şi în localitatea bistriţeană Matei. Trei tineri au ajuns la spital după ce au căzut cu maşina într-un şanţ adânc de aproape doi metri, săpat de muncitorii care lucrau la repararea drumului. Atât şoferul, cât şi cei doi pasageri, se urcaseră la volan după o beţie pe cinste.

Un tânăr însoţit de doi prieteni şi-a început seara în cârciumă. După ce aceasta s-a înschis, au căutat alta. S-au urcat în maşină şi au plecat spre o localitate învecinată, unde să continuie distracţia. Nu au ajuns însă prea departe.

?Veneam cu maşina, şoferul vorbea cu pasagerul, eu stăteam în spate, dintr-o dată am intrat în şanţ, eu am sărit afară prin geam, pentru că s-a spart parbrizul în spate?, povesteşte un pasager.

?Din cauza vitezei şi a condiţiilor de drum, fiind ploaie, a derapat, a căzut pe partea stângă a carosabilului?, a precizat agentul şef Ştefan Andras -poliţie Beclean.

Tinerii au fost găsiţi de fratele unuia dintre ei, care trecea întâmplător prin zonă. Şoferul s-ar putea alege cu dosar penal, pentru că s-a urcat băut la volan.

Într-un alt accident, petrecut la Timişoara, un taximetrist a izbit din plin o maşină a poliţiei, aflată în misiune, deşi aceasta avea semnalele acustice şi vizuale pornite. Incidentul s-a produs duminică seară, într-o intersecţie din centrul Timişoarei. Şoferul taxiului susţine că nu a acordat prioritate autoturismului de intervenţie pe motiv că nu l-a observat.

Nici agentul care conducea maşina de poliţie, şi nici şoferul taxiului nu consumaseră alcool înainte de a se urca la volan. Pentru neatenţia sa însă, taximetristul a rămas fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă de 360 de lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Infotrafic
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close