Antena 3 CNN Economic Auto Infotrafic. Un mort şi 27 de răniţi, în accidentele produse duminică în ţară

Infotrafic. Un mort şi 27 de răniţi, în accidentele produse duminică în ţară

Infotrafic. Un mort şi 27 de răniţi, în accidentele produse duminică în ţară
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Mai 2011   •   09:42

O persoană a murit şi alte 27 au suferit răni grave, în urma accidentelor rutiere produse duminică, în ţară, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Principalele cauze generatoare ale celor 21 de accidente sunt imprudenţa în conducere, traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii vehiculelor.

La Timişoara, spre exemplu, fuga de poliţie putea să se transforme într-o tragedie pentru un tânăr şi două femei din oraş. După ce au chefuit la iarbă verde şi au băut câteva pahare de alcool, s-au urcat în maşină şi au plecat spre casă.

Şoferul a refuzat să oprească la semnalul unui agent de poliţie. A accelerat, a scăpat maşina de sub control şi s-a răsturnat.

Pentru că maşina mergea în zig-zag, un echipaj de poliţie a vrut să-l oprească pe şofer. Acesta a încercat însă să scape şi a apăsat pedala de accelaraţie. Agenţii au pornit imediat după el dar, în goana nebună autoturismul s-a răsturnat.

"Conducătorul auto nu a oprit la semnalul meu, am plecat în urmărirea lui şi l-am găsit răsturnat la 500 de metri de locul în care am încercat să-l opresc", a declarat Alin Maghiari, agent la Poliţia din Moşniţa.

Oamenii legii spun că şoferul auto a fost testat cu etilotestul şi avea o alcoolemie de 0,85 în aerul expirat.

Şoferul recunoaşte că a băut, dar spune că ar fi vrut să oprească la semnalul poliţiştilor, însă n-a mai apucat.

"Am călcat prea mult pedala şi, când am vrut să opresc, a fost prea târziu, m-am speriat", mărturiseşte şoferul. Cei trei tineri au ajuns la spital.

Pentru că s-a urcat beat la volan şi nu a oprit la semnalul poliţiştilor, tânarul se va alege cu dosar penal.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close