Antena 3 CNN Economic Auto Legenda Jensen Interceptor va fi readusă la viață

Legenda Jensen Interceptor va fi readusă la viață

Legenda Jensen Interceptor va fi readusă la viață
Sursa foto: Foto: Dailymail.co.uk
22 Sep 2011   •   10:09

Compania Healey Sports Cars Switzerland (HSCS), proprietarul mărcii Jensen, a anunțat că intenționează să readucă la viață modelul Jensen Interceptor, un prim concept urmând să fie prezentat spre finalul anului viitor.
 
HSCS nu a oferit foarte multe detalii despre frumosul coupe, in afara faptului ca va fi construit de firma CPP Global Holdings (Coventry Prototype Panels), specializată în mașinile-prototip și producător de componente și vehicule exclusiviste, în număr limitat.



Noul Jensen Interceptor va putea fi cumparat din 2014, și va dispune de un șasiu din aluminiu și o caroserie prelucrată manual, tot din aluminiu. De asemenea, potrivit Worldcarfans.com, HSCS promite că mașina va fi o ”interpretare riguroasă a grand-tourer-ului cu patru locuri construit între anii 1966 și 1976”.

Originalul Jensen Interceptor


Interceptor-ul original avea un motor uriaș, V8 Chrysler, de 6,2 sau 7,2 litri. Se presupune că versiunea modernă va accelera de la 0 la 100 km/h în sub 4,5 secunde, iar viteza maximă va depăși 300 km/h.

Doar câteva sute de astfel de mașini vor fi construite pe an, la un preț care se va apropia de 200.000 de lire sterline (peste 229.000 euro), în Browns Lane, o cunoscută fabrică din Coventry, Marea Britanie, care a fost folosită de Jaguar în trecut.




×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close