Antena 3 CNN Economic Auto Mercedes anunţă oficial eDrive, varianta electrică a supermaşinii SLS AMG Gullwing (FOTO)

Mercedes anunţă oficial eDrive, varianta electrică a supermaşinii SLS AMG Gullwing (FOTO)

Mercedes anunţă oficial eDrive, varianta electrică a supermaşinii SLS AMG Gullwing (FOTO)
16 Iul 2009   •   17:33

Mercedes a anunţat oficial joi, 16 iulie, că va produce o versiune electrică a celebrului SLS AMG Gullwing, informează Worldcarfans.com. Supermaşina cu zero emisii va fi denumită SLS AMG eDrive, şi va dispune de patru motoare electrice cu o putere totală de 392kW (526CP) şi un cuplu de 880Nm. SLS-ul electric va accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4 secunde, devenind astfel echivalentul electric al SLS-ului ce foloseşte propulsorul V8 (571 CP şi 650 Nm) şi care atinge suta de kilometri pe oră în 3.8 secunde.

Potrivit Mercedes, cele patru motoare electrice sunt poziţionate aproape de roţi şi sunt conectate cu câte o transmisie pe axă. Acest setup unic îi oferă SLS AMG eDrive un sistem AWD (all-wheel-drive) ce optimitzează puterea utilizată de fiecare roată.



Partea centrală a modelului SLS eDrive este dominată de un acumulator litiu-ion uriaş răcit cu lichid, care poate stoca 48kWh şi are o putere de 40Ah (la 400 V). Acumulatorul este încărcat printr-un sistem plug-in dar şi folosind energia generată la frânare.



Mercedes a conceput maşina cu o greutate scăzută, distribuită egal, fiind astfel identică cu varianta ce folosea benzina. ?Cu modelul electric SLS AMG am dorit să redefinim maşinile supersportive. Pentru noi nu este vorba doar despre responsabilitate. Am acordat la fel de multă importanţă performanţei şi senzaţiilor tari oferite de modelele AMG?, a spus Volker Mornhinweg, CEO-ul Mercedes-AMG GmbH.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close