Antena 3 CNN Economic Auto Mercedes BlueZERO E-Cell Plus, prezentat oficial (FOTO)

Mercedes BlueZERO E-Cell Plus, prezentat oficial (FOTO)

Mercedes BlueZERO E-Cell Plus, prezentat oficial (FOTO)
02 Sep 2009   •   17:44

Mercedes a făcut publice informaţii cu privire la conceptul BlueZERO E-Cell Plus, varianta foarte apropiată de cea care va fi produsă în serie. Vehiculul a debutat anul acesta, la Salonul Auto de la Detroit.

Automobilul dispune de un acumulator litiu-ion de 18kWh, care poate fi reîncărcat de un motor turbo de 1 litru, cu trei cilindri, care produce 50 kW (67CP). Potrivit Worldcarfans.com, această combinaţie îi permite lui E-Cell Plus să călătorească până la 100 de kilometri doar prin intermediul electricităţii, înainte ca propulsorul pe benzină să intre în acţiune şi să prelungească autonomia maşinii cu încă 500 de km.



Acumulatorul este conectat la un motor electric compact ce produce 100kW şi un cuplu de 320 Nm. E-Cell Plus accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în mai puţin de 11 secunde iar viteza maximă este limitată la 150 km/h.

Cea mai importantă inovaţie adusă de acest vehicul este reprezentată de tehnologia folosită la reîncărcarea acumulatorilor. Prin intermediul unui încărcător rapid de 20 kW, E-Cell poate fi încărcat în doar 30 de minute pentru o călătorie de 50 de kilometri. Acumulatorul poate fi încărcat complet într-o oră.



Totuşi, dacă este utilizat un charger standard de 3.3 kW, timpul de încărcare ajunge la aproximativ şase ore. Versiunea de serie a Mercedes E-Cell Plus este aşteptată a fi prezentată în viitorul apropiat, nefiind precizată deocamdată o dată exactă în acest sens.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close