Antena 3 CNN Economic Auto Mercedes prezintă noul Smart Fortwo Electric Drive

Mercedes prezintă noul Smart Fortwo Electric Drive

Mercedes prezintă noul Smart Fortwo Electric Drive
Sursa foto: Foto: Autocar.co.uk
16 Aug 2011   •   12:48

Mercedes-Benz a anunţat o nouă versiune serios modificată a lui Smart Fortwo ED, mai performantă şi cu o autonomie extinsă. Vehiculul electric va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Frankfurt de luna viitoare. A treia generaţie a automobilului are un nou motor electric mai puternic, furnizat de Bosch, şi acumulatori litiu-ion mai performanţi.

Puterea propulsorului este acum mai mare cu 33 de cai, de la 40 la 73 cp. Maşina accelerează de la 0 la 60 km/h în 5 secunde şi de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 13 secunde, în timp ce viteza maximă a crescut de la 100 km la 120 km/h.



Noul motor electric se alimentează de la un set de acumulatori litiu-ion cu o capacitate crescută de la 14 kWh la 17,6 kWh. Astfel, autonomia vehiculului a crescut cu 25,5 km, la un total de 140 km, relatază Autocar.co.uk. Timpul de reîncărcare este de opt ore, potrivit Mercedes-Benz, la o priză standard sau de o oră în cazul folosirii încărcătorului de mare capacitate de la bordul maşinii (22 kWh).

Noul Smart Fortwo ED va fi vândut pe 30 de pieţe din întreaga lume, iar producţia va creşte de la 2.000 de unităţi, la 10.000 pe an.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close