Antena 3 CNN Economic Auto Mitsubishi i-MiEV, desemnat automobilul electric al anului în Marea Britanie (FOTO)

Mitsubishi i-MiEV, desemnat automobilul electric al anului în Marea Britanie (FOTO)

Mitsubishi i-MiEV, desemnat automobilul electric al anului în Marea Britanie (FOTO)
07 Oct 2009   •   12:43

Automobilul electric i-MiEV produs de Mitsubishi Motors a primit premiul ?Automobilul electric al anului 2009?. Distincţia a fost înmânată în cadrul ceremoniei premiilor GreenFleet care a avut loc la Londra. Titlul este o recunoaştere a calităţilor acestui automobil înaintea lansării comerciale în Europa la finalul anului 2010.

Mitsubishi i-MiEV a fost apreciat pentru latura practică deoarece pune la dispoziţia pasagerilor patru locuri şi un portbagaj decent, autonomie suficientă şi un timpul scurt de încărcare a bateriilor. Producătorul susţine că maşina are o autonomie de 160 de kilometri atunci când este condusă în condiţii normale de trafic urban. Acumulatorii pot fi încărcaţi de la o priză trifazică 220V, 50kw, în proporţie de 80 la sută, în numai o jumătate de oră.




Motorul maşinii dezvoltă 47 kW, şi un cuplu maxim de 180Nm, disponibil aproape instantaneu - o caracteristică a motoarelor electrice. Conducătorul automobilului va putea opta între mai multe moduri de şofare: "distracţie maximă", "economie maximă" şi "maximum de energie regenerată". La interior, şoferul dispune de indicatoare pentru consumul de energie şi autonomie. Sistemul a fost dezvoltat special pentru acest automobil.




i-MiEV a fost lansat în Japonia în acest an şi este primul produs cu emisii zero dintr-o lungă listă. La Salonul Auto de la Tokyo, Mitsubishi va prezenta conceptul PX-MiEV, un viitor SUV hybrid alături de alte tehnologii ?verzi? ca versiunea ClearTec a modelului Colt, viitorul motor diesel Mitsubishi ce satisface normele de poluare Euro 5 plus transmisiile eficiente CVT şi TC-SST.

Înainte de lansarea Europeană din 2010, primele 25 de i-MiEV vor sosi în Marea Britanie în Noiembrie 2009 şi vor participa la un program special de teste ce se va desfăşura în West Midlands.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close