Antena 3 CNN Economic Auto Noul Trabant, prezentat la Frankfurt. Versiunea de serie, din 2012 (VIDEO)

Noul Trabant, prezentat la Frankfurt. Versiunea de serie, din 2012 (VIDEO)

Noul Trabant, prezentat la Frankfurt. Versiunea de serie, din 2012 (VIDEO)
16 Sep 2009   •   17:10

Noua versiune a Trabantului, popularul automobil produs, în trecut, de Germania de Est, a fost prezentată la Frankfurt. Conceptul dezvelit la salonul auto ar putea intra în producţia de serie din 2012, în chip de automobil ?verde?, informează AFP. Mai precis, va fi propulsat prin intermediul electricităţii.

Compania producătoare caută, însă, investitori pentru ca maşina să poată intra în producţia de serie. Conceptul prezentat la Frankfurt se numeşte Nt, şi evocă forma simplă a versiunii precedente denumită Trabant Universal P 601. Diferenţa este făcută de motorul electric, de 64 de cai, prin intermedul căruia este apropulsat acum. De asemenea, pe acoperiş sunt montate panouri pentru captarea energiei solare, care vor alimenta unele dispozitive ale maşinii.



Maşina cu patru locuri dispune de acumulatori litiu-ion care se încarcă în aproximativ opt ore şi oferă o autonomie de 160 de kilometri. Viteza maximă a automobilului este de 130 km/h. Totuşi, va fi cam ?spartană? la interior, în sensul că ?nu vor fi montate gadgeturi ce nu sunt necesare?, potrivit unor oficiali ai companiei producătoare, citaţi de AFP. ?Va fi simplu, solid, uşor şi practic ? adică va avea exact calităţile care l-au făcut cunoscut?, au spus oficialii de la Trabant.



?Ar putea ajunge pe şosele în 2012 cu condiţia să găsim un partener puternic. Trabant este un brand cunoscut la nivel internaţional şi îi netezeşte calea unui investitor, automobilul având potenţial pentru viitor?, explică producătorul.
Proiectul a fost iniţiat de mai multe companii şi organizaţii conduse de compania germană Herpa GmbH, şi Indikar, companie specializată în construcţia de caroserii, plus Depo Engineering GmbH.



Nils Poschwatta este cel care a desenat noul Trabant, în trecut acesta lucrând pentru Volkswagen. De asemenea, la construcţia actualului ?Trabi? a contribuit şi organizaţia Autoland Saxony. Trabantul original a fost produs în Zwickau, landul Saxonia. Germania de Est a dispărut în 1990, la reunificarea de la sfârşitul Războiului Rece.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close