Antena 3 CNN Economic Auto Nu eşti şofer până nu te-ai dat pe Ring! Top Gear îţi arată cum se face

Nu eşti şofer până nu te-ai dat pe Ring! Top Gear îţi arată cum se face

Nu eşti şofer până nu te-ai dat pe Ring! Top Gear îţi arată cum se face
07 Aug 2009   •   17:36

Deci care-i treaba cu Nurburgingul ăsta? Spusă în foarte puţine cuvinte, este Mecca automobilismului. O pistă din Germania care are două mari secţiuni principale, cea de nord şi cea de sud. Prima, numita Nordschleife, are 20,8 kilometri şi este o fostă şosea locală care străbate pădurile seculare din vecinătatea micului orăşel Nurburg. Este deschisă publicului larg câteva ore pe zi şi nu are nicio limită de viteză de care să îţi faci griji.
Toţi marii maeştrii ai volanului spun că Nordschleife este provocarea supremă atât pentru maşină cât şi pentru pilot. Viraje ascunse, săritori, linii drepte şi diferenţe de nivel, toate astea fac un deliciu pentru iniţiaţi şi un calvar pentru fătălăi. Cum Top Gear a inventat noţiunea de aşi ai volanului şi îşi trage inspiraţia din surse divine, a sosit timpul să punem şi noi puţină gumă pe virajele cu nume ciudate gen Caracciola-Karussell sau Schwalbenschwanz şi să povestim cap coadă cum e să laşi naibii manelele de la Mamaia şi să-ţi faci o vacanţă de care să vorbeşti următoarele 6 luni fără să te opreşti să bei apă.
Aşa că plătiţi-vă factura de net şi staţi cu ochii pe calculatoare pentru că o să avem informaţii zilnice trimise chiar de la faţa locului.
DAR, înainte de a porni la drum, pregătiri de bun simţ sunt impetuos necesare şi aici vorbim de anvelope noi sau aproape noi, revizie completă la transmisie şi motor, uleiuri, lichide de răcire, spălare, frâne, deci cam toată maşina din bară în bară. Noi am avut noroc că partenerul nostru de drum este un Renault Clio Sport nou nouţ care abia aşteaptă să-şi ia viteză şi ca asistenţi de regie îi avem după cortină pe băieţii de la AUTO1ONE, care au avut grijă ca lucrurile importante să fie la locul şi în cantitatea prevazută de lege.

Citiţi saga echipei Top Gear pe www.topgear.ro/ring

TopGear.ro

×
Subiecte în articol: TopGear
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close