Antena 3 CNN Economic Auto Parcări colorate în Capitală. Şoferii se vor ghida după culori pentru a găsi locurile de parcare disponibile

Parcări colorate în Capitală. Şoferii se vor ghida după culori pentru a găsi locurile de parcare disponibile

Parcări colorate în Capitală. Şoferii se vor ghida după culori pentru a găsi locurile de parcare disponibile
Sursa foto: parcari
16 Sep 2009   •   20:22

Nu avem prea multe spaţii de parcare, dar cele care sunt vor fi colorate în alb, roşu şi albastru. Prima parcare vopsită a apărut deja în zona parcului Cişmigiu. Însă şoferii parchează tot cum au fost învăţaţi fără să ţină cont de noile reguli de parcare, impuse de cele trei culori.

Alb, Albastru şi Roşu. Sunt cele trei culori în care vor fi vopsite în cel mult trei luni toate parcările din centrul Capitalei. Prima parcare colorată a şi apărut deja pe Schitu Măgureanu.

Culorile înseamnă însă reguli noi. Tot ce este marcat cu alb şi albastru înseamnă parcare cu plată, iar unde apare culoarea roşie, parcatul este interzis. Astfel parcările vopsite în alb şi albastru, se plătesc cu un leu şi jumătate ora. Locurile vopsite cu alb şi roşu nu pot fi folosite drept parcare. Cine ignoră culorile rămâne fără maşina.

Pe strada experiment, s-au montat deja din 10 în 10 metri panouri de informare, însă, deocamdată, puţini le citesc. Se vor obişnui însă după ce toate cele 3500 de locuri de parcare recuperate de la firma Dalii vor fi marcate. Programul se va extinde în aproape toate cartiere bucureştene unde cele 50.000 de locuri de parcare vor fi delimitate în alb-albastru şi alb-roşu.

Observator

×
Subiecte în articol: parcari Capitală loc de parcare
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close