Antena 3 CNN Economic Auto Pasajul suprateran Pipera-Tunari deschis luni, după mai mult de doi ani de la începerea lucrărilor

Pasajul suprateran Pipera-Tunari deschis luni, după mai mult de doi ani de la începerea lucrărilor

Pasajul suprateran Pipera-Tunari deschis luni, după mai mult de doi ani de la începerea lucrărilor
30 Noi 2009   •   12:36

Pasajul suprateran Pipera -Tunari va fi deschis luni, după mai bine de doi ani de la începerea lucrărilor. Lucrările începute în august 2007, ar fi trebuit încheiate iniţial în urmă cu un an, la 30 noiembrie 2008. Termenul de finalizare a fost prelungit apoi, în mai multe etape, până în noiembrie anul acesta.

Pasajul Pipera Tunari trebuia să fie gata în noiembrie anul trecut iar costul iniţial era de peste 6 milioane de Euro. Lucrările au fost oprite pentru că la săpăturile pentru instalarea pilonilor de susţinere au fost descoperite mai multe reţele ale Romtelecom, Distrigaz şi Apa Nova. Acestea au fost mutate. Nota de plată - 4 milioane de Euro.

Apoi firma contructoare s-a "împiedicat" de stâlpii de tensiune ai CFR ului. După luni de zile şi au dat seama că stâlpii nu trebuie mutaţi pentru că podul poate trece pe deasupra lor.

Reţeaua de tensiune a CFR va fi mutată după terminarea podului. Lucrările au fost reluate dar între timp factura s-a dublat, ajungând la peste 11 milioane de lei.

Pasajul îi va scuti pe şoferi de aşteptatul la calea ferată şi le va facilita accesul celor din Pipera în Bucureşti. Pe timpul lucrărilor circulaţia feroviară a fost deviată pe ruta Mogoşoaia aşa că 16 trenuri vor ajunge la destinaţie cu o oră întârziere. Traficul feroviar va fi reluat sâmbătă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close