Antena 3 Economic Auto Piaţa auto, în picaj. Producţia internă, vânzările, importurile şi exporturile au scăzut semnificativ

Piaţa auto, în picaj. Producţia internă, vânzările, importurile şi exporturile au scăzut semnificativ

de M.Z.    |    24 Aug 2011   •   17:13
Piaţa auto, în picaj. Producţia internă, vânzările, importurile şi exporturile au scăzut semnificativ
Sursa foto: Foto: Mediafax

Piaţa auto din România este în picaj. Producţia internă, vânzările, importurile şi exporturile, toate au înregistrat scăderi în primele şapte luni din acest an.

Vânzările totale înregistrează o scădere de 10,5%. S-au vândut cu aproape 15% mai puţine autoturisme de pasageri, dar s-au dat cu 26% mai multe vehicule comerciale şi cu 31% mai multe autobuze.

Cele mai vândute autoturisme sunt Dacia, Volkswagen, Skoda, Renault şi Opel.

Producţia naţională a picat şi ea în primele şapte luni ale anului. Scăderea este de 8,4%. Adică s-au făcut cu 200.000 de maşini mai puţin. Doar vehiculele comerciale au înregistrat o uşoară creştere.

Exportul a înregistrat, de asemenea, o coborâre de 7,7% şi un volum total de 179.000 de mii de maşini. Exportul de vehicule comerciale este cel care a mai echilibrat un pic balanţa. În acest caz, avem un plus de 14.000 de unităţi vândute afară.

Cifrele sunt negative şi la importul de maşini - cu 9% mai puţine autoturisme de pasageri importate, dar cu 36% mai multe vehicule comerciale.

 
Get Adobe Flash player

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close