Antena 3 CNN Economic Auto Piaţa auto, în picaj. Producţia internă, vânzările, importurile şi exporturile au scăzut semnificativ

Piaţa auto, în picaj. Producţia internă, vânzările, importurile şi exporturile au scăzut semnificativ

Piaţa auto, în picaj. Producţia internă, vânzările, importurile şi exporturile au scăzut semnificativ
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    24 Aug 2011   •   17:13

Piaţa auto din România este în picaj. Producţia internă, vânzările, importurile şi exporturile, toate au înregistrat scăderi în primele şapte luni din acest an.

Vânzările totale înregistrează o scădere de 10,5%. S-au vândut cu aproape 15% mai puţine autoturisme de pasageri, dar s-au dat cu 26% mai multe vehicule comerciale şi cu 31% mai multe autobuze.

Cele mai vândute autoturisme sunt Dacia, Volkswagen, Skoda, Renault şi Opel.

Producţia naţională a picat şi ea în primele şapte luni ale anului. Scăderea este de 8,4%. Adică s-au făcut cu 200.000 de maşini mai puţin. Doar vehiculele comerciale au înregistrat o uşoară creştere.

Exportul a înregistrat, de asemenea, o coborâre de 7,7% şi un volum total de 179.000 de mii de maşini. Exportul de vehicule comerciale este cel care a mai echilibrat un pic balanţa. În acest caz, avem un plus de 14.000 de unităţi vândute afară.

Cifrele sunt negative şi la importul de maşini - cu 9% mai puţine autoturisme de pasageri importate, dar cu 36% mai multe vehicule comerciale.

 

×
Subiecte în articol: piata auto productie vanzari import export
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close