Antena 3 CNN Economic Auto Plănuiţi să călătoriţi în Europa cu maşina? Aflaţi ţările din care v-aţi putea întoarce pe jos

Plănuiţi să călătoriţi în Europa cu maşina? Aflaţi ţările din care v-aţi putea întoarce pe jos

Plănuiţi să călătoriţi în Europa cu maşina? Aflaţi ţările din care v-aţi putea întoarce pe jos
Sursa foto: Foto: strangefunnyworld.com
11 Noi 2011   •   08:04

Dacă vă pregatiţi să plecaţi cu maşina într-o scurta vacanţă prin Europa, e bine să fiţi precauţi deoarece sunt oraşe în care numărul furturilor de autoturisme este în creştere. O publicaţie on-line a întocmit un clasament al oraşelor şi ţărilor din Europa de unde dispar cele mai multe maşini.

Marele Ducat de Luxemburg poate fi considerat spaima proprietarilor de maşini. Aici se fură, în medie, 4,3 autoturisme la 1.000 de locuitori. În clasament urmează Franţa şi Italia.

Vecinii bulgari stau mai rău decat noi. În România situaţia pare roz. Aici dispare doar 10 % dintr-o maşină la 1.000 de locuitori.

Desigur, clasamentul este interpretabil. În România, sigur dispar mai multe maşini decât în Luxembrug, dar Marele Ducat e mult mai mic la capitolul populaţie, iar cifrele sunt interpretate în functie de mia de locuitori.

Trecem la clasamentul pe oraşe. În Italia se găsesc primele oraşe din Europa la numărul de maşini furate la o mie de locuitor: Catania, Napoli, Palermo şi Roma.  Bucureştiul ocupă penultumul loc la acest capitol.

Nu e cazul sa ne simtim  prea în siguranţă. Verificaţi dacă maşina e încuiată şi dacă alarma funcţionează. Şi mare atenţie unde-aţi parcat. Daca nu dau hoţii de ea, poate vă treziţi cu maşina ridicată.


×
Subiecte în articol: Luxemburg Bulgaria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close