Antena 3 CNN Economic Auto Premierele mondiale Kia la Geneva: noul Sportage şi conceptul electric Venga EV (FOTO)

Premierele mondiale Kia la Geneva: noul Sportage şi conceptul electric Venga EV (FOTO)

Premierele mondiale Kia la Geneva: noul Sportage şi conceptul electric Venga EV (FOTO)
02 Mar 2010   •   20:58

Kia Motors a adus la Geneva, în premieră mondială, noul Sportage, conceptul electric Venga EV şi debutul European al concept-sedanului hybrid Kia Ray. ?Prezenţa puternică a Kia la Geneva va îngloba trei premiere şi va sublinia designul stilat si calitatea fabricatiei. Cu noul Sportage, am creat un crossover cu 5 locuri, foarte atrăgător. Este în deplină concordanţă cu aşteptările şi necesităţile de azi ale consumatorilor?, a declarat Hyoung-Keun Lee, preşedintele Kia Motors Corporation.

Noul Kia Sportage ? un crossover (şi) urban
Cu o caroserie complet nouă, motorizări noi şi un stil proaspăt, puternic, care introduce un nou tip de estetică dinamică, noul Kia Sportage este un crossover care se pretează şi oraşului, adaptat necesităţilor familiilor moderne, cu un consum mai mic de carburant şi cu emisii reduse de CO2.

Sub conducerea designerului-sef Peter Schreyer, echipele de design ale Kia au creat această a treia generatie de Sportage preluând multe elemente de la conceptul Kia Kue, prezentat în 2007.




Lung de 4.4 metri, noul Sportage este mai fluid şi mai uşor decât predecesorul, cu un coeficient al aerodinamicităţii de 0.37 (scăzut de la 0.40) şi o scădere importantă a greutăţii, de 91 kg ? îmbunătăţind astfel consumul şi performanţele.

Noul Sportage va începe să fie comercializat în Europa din a doua jumătate a acestui an, şi va beneficia de 4 motorizări (două pe benzină şi două diesel, acoperind o plajă de putere de la 115 CP la 163 CP), transmisii manuale şi automate în 6 trepte şi tracţiuni integrale sau faţă. În Europa, tehnologia Start/Stop va reduce emisiile de CO2 pâna la 138 g/km.

Kia Venga EV, concept car-ul electric
Kia Venga EV concept car este prezentat în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva. Are exact aceleaşi dimensiuni cu MPV-ul care s-a lansat de curând în Europa (în Romania, din aprilie). Este propulsat de un motor electric cu puterea de 80 kW dezvoltând un cuplu maxim de 280 Nm.


Continuand linia ?EcoDynamics?, Venga EV are un acumulator de 24 kWh bazat pe tehnologia LiPoly (Lithium Ion Polymer), care oferă o serie de avantaje clare faţă de celelalte tipuri de baterii, asigurând o autonomie de 180 km la o singură încărcare. Bateria este la 80% din capacitate în doar 20 de minute (50 kW). Ciclul normal de încărcare (3.3 kW) durează opt ore.





Venga EV este un vehicul electric cu tracţiune faţă cu grupul propulsor plasat exact în locul motorului convenţional, iar acumulatorul se află sub podeaua portbagajului. Venga EV accelerează de la 0-100 km/h în 11.8 secunde şi atinge o viteză maximă de 140 km/h.

Premiera europeana a hibridului Kia Ray
După premiera mondială la recent încheiatul salon auto de la Chicago, conceptul Kia Ray îşi face şi debutul European la Geneva. Acest hibrid poate parcurge peste 80 km doar prin intermediul propulsiei electrice şi atinge un total de 1.200 km cu un singur plin, la un consum mediu de 1,4 litri/100km.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close