Antena 3 CNN Economic Auto Programul ?Rabla? din SUA, epuizat în cinci zile. Americanii au avut la dispoziţie un miliard de dolari

Programul ?Rabla? din SUA, epuizat în cinci zile. Americanii au avut la dispoziţie un miliard de dolari

Programul ?Rabla? din SUA, epuizat în cinci zile. Americanii au avut la dispoziţie un miliard de dolari
31 Iul 2009   •   21:13

La ei nu e ca la noi. Dacă în România oamenii nu se mai înghesuie ca în alţi ani să-şi cumpere maşini prin programul ?Rabla?, în Statele Unite bugetul de un miliard de dolari, alocat de guvern pentru acelaşi tip de program, s-a epuizat în doar cinci zile, informează autorităţile americane, citate de AFP.

Programul, care a luat startul luni, a fost utilizat de aproximativ 22.800 de persoane. "Popularitatea de care s-a bucurat arată că oamenii doresc să cumpere autovehicule care poluează şi consumă mai puţin", au declarat senatorii Susan Collins şi Dianne Feinstein.

Prin urmare, bugetul alocat de guvern pentru primele de casare ar putea fi extins cu încă două miliarde de euro. Asta susţine senatorul Debbie Stabenow, citat de Reuters. Tot el a spus că legea pentru suplimentarea fondurilor ar putea trece repede de Congresul SUA.

Totul se întâmplă în contextul în care problemele economice i-au silit pe americani să se gândească de două ori înainte de a face cheltuieli importante, cum ar fi achiziţia unei maşini noi. De asemenea, industria auto a Statelor Unite este puternic afectată de reducerea cererii nu numai pe plan intern, ci şi pe cel extern.

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close