Antena 3 CNN Economic Auto Programul "Rabla": S-au terminat tichetele pentru persoanele fizice

Programul "Rabla": S-au terminat tichetele pentru persoanele fizice

Programul "Rabla": S-au terminat tichetele pentru persoanele fizice
09 Mar 2010   •   17:31


Au fost epuizate ultimele tichete ale programului "Rabla", dintre cele 50.000 destinate celor care au dorit să-şi caseze maşina mai veche de zece ani. Administraţia Fondului de Mediu a distribuit marţi ultimele vouchere către REMAT-urile din ţară, transmite Mediafax.


"Astăzi (marţi, n.r.) am dat ultimele tichete către reprezentanţii REMAT-urilor", a declarat Adriana Stroe, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), citată de Mediafax. Aceaşi sursă a precizat că au fost casate până acum aproximativ 25.000 de maşini, provenind de la persoane fizice, care au primit bonul valoric de 3.800 de lei.

"În întreaga ţară sunt circa 240 de unităţi REMAT, toate participante în program. Conform regulilor, fiecare primeşte de la noi maximum o sută de vouchere, număr ce poate fi suplimentat doar după epuizarea a 80 dintre cele alocate anterior. În aceste condiţii, fiecare unitate încă mai are câte o sută de astfel de bonuri şi încă mai poate casa maşini timp de câteva zile. După aceea vom aştepta decizia Cabinetului pentru a vedea ce se mai întâmplă cu acest program în 2010", a mai spus Stroe.


Nu se ştie încă dacă va fi pusă în practică ideea suplimentării programului "Rabla" 2010. Reprezentanţii ministerului Mediului au declarat, pentru Mediafax, că "nu pot anunţa nimic acum". Acest subiect va fi discutat miercuri în şedinţa de Guvern.


Mii de oameni aşteaptă extinderea programului RABLA. Mulţi au contractat credite pentru achizitionarea unei maşini noi, dar epuizarea voucherelor le creează acum probleme. Firmele de reciclare, dar şi dealerii auto, aşteaptă intervenţia Guvernului şi extinderea programului "Rabla".

Reprezentanţii pieţei auto consideră că Executivul ar fi trebuit să facă un studiu de piaţă înainte de demararea programului Rabla. Dealerii spun însă că nimeni nu s-a gândit că mulţi proprietari îşi vor casa autoturismele doar ca să primească banii pe voucher.

Antena3.ro

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close