Antena 3 CNN Economic Auto Protoscar LAMPO2, un concept electric care va debuta la Geneva (FOTO)

Protoscar LAMPO2, un concept electric care va debuta la Geneva (FOTO)

Protoscar LAMPO2, un concept electric care va debuta la Geneva (FOTO)
22 Dec 2009   •   17:17

Compania Protoscar a prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an, conceptul electric LAMPO. Un al doilea model, denumit LAMPO2 este programat să debuteze la Salonul Auto de la Geneva din 2010, potrivit worldcarfans.com. Protoscar a făcut publică şi o imagine teaser a conceptului.

Noul prototip are o greutate mai scăzută şi o aerodinamică îmbunătăţită, şi oferă trei posibilităţi de încărcare cu electricitate, în funcţie de situaţie. Pentru uzul domestic este utilizat încărcătorul de noapte, cel standard, prezent la bord este destinat ?mediului industrial?, pentru cei care vor deţine flote de astfel de automobile, iar încărcătorul rapid poate adăuga la autonomia vehiculului un plus de 100 de kilometri în doar zece minute.



Cele două motoare electrice dezvoltă în total 260 kW, (345CP) iar cuplul maxim este de 600Nm. Acumulatorul litiu-ion are o capacitate de 30kWh şi oferă o autonomie de peste 200 de kilometri, la o încărcare completă. Maşina electrică accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 5 secunde, iar viteza maximă este de 200 km/h.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masina electrica automobil electric
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close