Antena 3 CNN Economic Auto RCA mai scumpă de la anul. Şoferii "cuminţi" vor beneficia, însă, de reducerea poliţei

RCA mai scumpă de la anul. Şoferii "cuminţi" vor beneficia, însă, de reducerea poliţei

RCA mai scumpă de la anul. Şoferii "cuminţi" vor beneficia, însă, de reducerea poliţei
29 Iul 2009   •   18:15

Asigurările auto obligatorii vor fi mai scumpe anul viitor. Există totuşi şi o veste bună. Şoferii "cuminţi" vor beneficia de reducerea poliţei RCA, cu până la jumătate.

Asigurările auto adoptă modelul occidental. De anul viitor, toate poliţele RCA vor fi înregistrate într-o bază de date unitară, la nivel naţional. Cine greşeşte, plăteşte mai mult. Cine nu provoacă niciun accident, beneficiază de reducerea primei de asigurare.

?Cine face un accident, două, trei va fi penalizat din punct de vedere al primei, iar cine nu face, primeşte un bonus. După 2-3 ani va ajunge să plătească poliţa la jumătate?, a declarat Liviu Stoicescu, director Omniasig.

?Este absolut firesc ca asiguratul să plătească primele de asigurare după comportamentul pe care îl are în trafic?, a spus Radu Mustăţea, director Astra.

Sistemul funcţionează împreună cu constatarea amiabilă. În mai puţin de o lună de la intrarea în vigoare a procedurii, peste 13.000 de români au completat formularele de înţelegere între părţi.

În primele cinci luni ale anului, numărul daunelor plătite de asiguratori a crescut, iar valoarea medie a despăgubirii a depăşit 1.000 de euro.

Antena 3

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close