Antena 3 CNN Economic Auto Renault lansează prima maşină pe care o poţi conduce legal fără permis

Renault lansează prima maşină pe care o poţi conduce legal fără permis

Renault lansează prima maşină pe care o poţi conduce legal fără permis
Sursa foto: foto: uk.autoblog.com
30 Mar 2012   •   14:37

În 2013 Renault va introduce pe piaţă un noul model, numit Twizy, care va putea fi condus de la vârsta de 16 ani, fără permis de conducere. Asta deoarece va fi atât de mic şi de uşor încât va putea fi clasificat ca şi cvadriciclu.

Renault Twizy este o nouă maşină electrică de oraş, care va fi deosebită de orice al model apărut până acum. Cel mai ciudat este faptul că la acest model, uşile se vor deschide în sus, la fel ca la McLaren MP4-12c.

Andy Heiron, reprezentant Renault, a explicat că o versiune a modelului Twizy ar putea apărea pe piaţă, model a cărui viteza limită ar putea fi de 45 km/h, iar greutatea de 350 kg.

Conducătorii vor trebui să treacă totuşi de o probă de teorie de bază, şi de o probă practică. Dar există şi o problemă: un Twizy condus de un tânăr de 16 ani fără experienţă ar putea avea nevoie de o asigurare anuală de 4000 de lire.

Varianta normală Twizy va apărea la vânzare în luna ianuarie 2013, la preţul de 7,000 de lire, plus 40 de lire obligatorii pentru închirierea lunară a unei baterii. Acest model va cântări 450 kg şi va ajunge la o viteză de 80 km/oră.

Astfel, pentru a se putea încadra în normele cvadricilului, Renault ar trebui să scadă 100 kg din masa totală, şi 35 km din viteza acestuia.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close