Antena 3 CNN Economic Auto Stâlpii discordiei: Separatoarele montate pe Calea Moşilor îi nemulţumesc pe şoferi (VIDEO)

Stâlpii discordiei: Separatoarele montate pe Calea Moşilor îi nemulţumesc pe şoferi (VIDEO)

Stâlpii discordiei: Separatoarele montate pe Calea Moşilor îi nemulţumesc pe şoferi (VIDEO)
22 Mar 2010   •   23:33


O măsură de circulaţie impusă de Primăria Capitalei pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din Bucureşti a reuşit să-i înfurie pe şoferi. Stâlpii din plastic montaţi de-a lungul liniei de tramvai ajută transportul în comun, dar circulaţia maşinilor a devenit infernală.

Pe Calea Moşilor au apărut noi indicatoare de circulaţie. Între Piaţa Obor şi intersecţia cu Bulevardul Carol, pe o distanţă de trei kilometri au fost montate separatoare de trafic. Sunt nişte stâlpi din plastic, de 30 de centimetri, montaţi din jumătate în jumătate de metru.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Transporturi din cadrul Primăriei, scopul lor este acela de a crea un culoar unic pentru mijloacele de transport în comun, în primul rând pentru tramvaie.

Însă noile restricţii nu au făcut decât să-i înfurie şi mai mult pe şoferii care înainte foloseau linia tramvaiului ca să scape de coloanele formate la semafor.

Separatoarele sunt făcute dintr-un plastic suficient de elastic încât să revină la forma iniţială dacă sunt călcate accidental. Dar pentru că pe Calea Moşilor toate sunt culcate la pământ arată că aici este o zonă unde întorc cei care nu au răbdare să meargă până la intersecţie.

În schimb, de pe urma separatoarelor au de câştigat cei care merg cu tramvaiul.

După câteva săptămâni de analiză, când va studia eficienţa separatorelor pentru transportul public, muncipalitatea va decide dacă extinde proiectul pe toţi cei 18 kilometri ai Şoselei Colentina. Lucrarea va costa aproape trei milioane de lei. Iar în viitor, şi linia de tramvai de pe şoseaua Ştefan cel Mare va fi protejată de separatoare de trafic.



Observator


×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close