Antena 3 CNN Economic Auto Stăpâni pe drumuri. Un bărbat a blocat centura Buzăului, pe care vrea s-o vândă cu 5 milioane euro

Stăpâni pe drumuri. Un bărbat a blocat centura Buzăului, pe care vrea s-o vândă cu 5 milioane euro

Stăpâni pe drumuri. Un bărbat a blocat centura Buzăului, pe care vrea s-o vândă cu 5 milioane euro
Sursa foto: centura blocata
26 Mai 2009   •   21:08

În România, tot mai mulţi cetăţeni devin stăpâni pe drumurile publice. Inspirat de braşovenul care revendică o parte din centura Braşovului, un cetăţean a blocat centura Buzăului cu câteva camioane şi spune că drumul îi aparţine. Individul a cumpărat drepturile litigioase ale foştilor proprietari, a câştigat terenul în instanţă iar acum şantajează investitorul străin. Încercă să-i vândă ceea ce este, de fapt, drum public. Nu cere mult, numai cinci milioane de euro.

Ion Leu este un om hotărât. Luni seară a blocat drumul european.

El a câştigat la Curtea Supremă acest drum. Acum vrea bani pe el. Nu de la primărie, căci primăria n-are de unde. Vrea de la fabrica de bere, care, fără centură, nu mai are drum de acces. Ion Leu a cumpărat drepturile celor care au avut cândva pământ pe locul pe unde trece azi centura.

Întrebarea este cum s-a putut ca un bun de utilitate publică să fie pus în posesia buzoianului. Primarul, cel care l-a şi pus în posesie pe cetăţeanul devenit proprietar pare mai degrabă interesat de o negociere între fabrica de bere şi împroprietărit.

Curtea Supremă nici nu putea da o sentinţă atât de absurdă dacă primăria Buzău se apăra cu adevărat.
De altfel, la Buzău toată lumea vorbeşte despre faptul că în spatele împroprietăriţilor sunt personaje locale mult mai puternice.

Marţi după amiază primarul din Buzău i-a adunat la un loc pe proprietari şi pe cei de la Ursus. Deşi sunt în mod evident vânaţi pentru a fi storşi de bani, investitorii străini par să evite un război cu această mafie locală.

Surse apropiate negocierilor spun că împroprietăritul vrea 240 de euro pe metrul pătrat. Asta înseamnă un milion de euro la pogon. Ion Leu deţine drepturi litigioase pentru 40 de hectare din municipiul Buzău. A dat pe ele doar 40.000 de euro.



Observator

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close