Antena 3 CNN Economic Auto Statistică îngrijorătoare pentru Bucureşti: La fiecare trei zile, o persoană moare într-un accident rutier

Statistică îngrijorătoare pentru Bucureşti: La fiecare trei zile, o persoană moare într-un accident rutier

Statistică îngrijorătoare pentru Bucureşti: La fiecare trei zile, o persoană moare într-un accident rutier
Sursa foto: O persoana moare intr-un accident rutier, la fiecare trei zile
30 Iul 2009   •   16:20

În ultimele şase luni ale acestui an, accidentele rutiere s-au ţinut scai de asfalturile bucureştene şi s-au soldat cu peste 50 de morţi şi aproape 500 de persoane rănite grav, conform unui comunicat de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), remis către Antena3.ro. Deşi numărul accidentelor grave a scăzut în prima jumătate a anului 2009, comparată cu aceeaşi perioada a lui 2008, totuşi Poliţia Capitalei trage un semnal de alarmă asupra celor implicaţi în trafic şi precizează că la fiecare trei zile, câte o persoană moare în urma unui accident rutier.

În primele şase luni ale acestui an, în Bucureşti au avut loc 485 accidente rutiere grave şi care s-au sfârşit cu 60 de persoane decedate, dintre care 25 pietoni care au traversat neregulamentar, 456 de persoane rănite grav şi 94 rănite uşor. De asemenea au avut loc 1613 accidente uşoare şi care s-au soldat cu 1922 răniţi uşor.

Numărul accidentelor grave a scăzut cu 284 faţă de prima jumătate a anului trecut, al răniţilor grav a scăzut cu 130, iar al persoanelor decedate a crescut cu 1. Numărul răniţilor uşor din accidente grave a scăzut cu 126, în timp ce numărul accidentelor uşoare a scăzut cu 154 şi al răniţilor uşor din accidente uşoare cu 135.

Cauzele principale ale accidentelor rutiere rămân traversarea neregulamentară a pietonilot, viteza peste limita legală a şoferilor, dar şi neacordarea priorităţii pietonilor care traversează regulamentar. Cu toate acestea, numărul pietonilor care sunt accidentaţi în timp ce traversează neregulamentar a scăzut faţă de aceleaşi perioade ale anilor trecuţi.

Pentru că riscul de victimizare se măreşte odată cu creşterea vitezei şi a neutilizării dispozitivelor de siguranţă, respectiv centură sau cască, Brigada de Poliţie Rutieră (BPR) a sancţionat în trafic conducătorii auto care nu respectă regulile de circulaţie şi ale căror încălcări au condus la accidente. Astfel, în primele şase luni ale anului 2009, în Bucureşti poliţiştii rutieri au dat 201.754 sancţiuni contravenţionale, dintre care 42.901 pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, 13.402 pentru traversare neregulamentară, 24.621 pentru depăşirea limitei maxime de viteză admisă şi 10.491 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul.

Paula Safta, Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close