Antena 3 CNN Economic Auto Stepway, "versiunea îmbunătăţită a Daciei Sandero", lansată în România (VIDEO)

Stepway, "versiunea îmbunătăţită a Daciei Sandero", lansată în România (VIDEO)

Stepway, "versiunea îmbunătăţită a Daciei Sandero", lansată în România (VIDEO)
Sursa foto: dacia sandero stepway
17 Iun 2009   •   14:31
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Dacia a lansat miercuri, în România, Sandero Stepway, cel mai nou model al gamei. Maşina va putea fi comandată de români începând cu data de 23 iunie 2009 şi va costa 9.200 de euro, în cazul variantei pe benzină (1,6 litri şi 90 CP), iar cea pe motorină (dCi de 70 CP) va putea fi achiziţionată pentru 10.400 euro, TVA inclusă.

Odată cu primele informaţii apărute în presă despre acest vehicul s-a vorbit despre el ca fiind ba un SUV, ba un crossover. Oficialii Dacia au pus capăt, miercuri, acestor speculaţii: ?Stepway nu este un crossover, nu este un SUV, ci este o versiune îmbunătăţită a lui Sandero?, a declarat Daniel Săsărman, şef produs Sandero, în cadrul conferinţei de presă organizate cu ocazia lansării modelului Stepway.



Evenimentul a fost organizat într-un cadru inedit, pe acoperişul noului showroom Auto Cobălcescu, în prezenţa Roxanei Ciuhulescu dar şi a Gianinei Corondan, cea care a şi prezentat maşina presei.

Targetul lui Stepway sunt clienţii tineri care-şi caută un vehicul accesibil ca preţ şi cu o anumită personalitate. Maşina are garda la sol înălţată cu 20 de milimetri faţă de berlina Sandero, iar la designul său robust contribuie barele de protecţie cromate, barele de pavilion longitudinale, proiectoarele de ceaţă şi ornamentul cromat al eşapamentului.



În acelaşi timp, maşina are o mască a farurilor de culoare neagră, jante de aluminiu de 15 inci, retrovizoare exterioare, mânere interioare şi baghete laterale cu aspect de crom satinat. Sandero Stepway va putea fi comandat în trei nuanţe metalizate, disponibile în echiparea de serie fără costuri suplimentare: Gris Platine, Gris Comete sau Roşu de Foc.

La interior se remarcă tapiţeria neagră cu cusături albe şi o serie de lemente de culoare gri, cum ar fi ornamental din centrul volanului sau faţada consolei centrale.



Sandero Stepway se laudă cu spaţiu suficient pentru cinci pasageri adulţi de talie înaltă. Volumul de încărcare al portbagajului este de 320 de litri şi poate ajunge până la 1200 de litri odată cu rabatarea banchetei.

Printre echipamentele de siguranţă ale maşinii se numără două airbag-uri pentru şofer şi pasagerul din dreapta, sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de frânare (EBV) şi asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU).

Pentru Dacia Sandero Stepway sunt disponibile două motoare. Este vorba de un propulsor pe benzină de 1,6 litri şi 90 CP şi de un diesel dCi de 70 CP, care beneficiază de semnătura Dacia Eco - în cazul motorului diesel, emisiile de CO2 nu depăşesc 140g/km. Consumul afişat în ciclu mixt este de 7,6l/100 km - pentru versiunea pe benzină, şi de 5,3l/100 km - pentru cea diesel.






Preţul anunţat pentru modelul pe benzină este de 9.200 euro cu TVA, iar modelul diesel va costa 10.400 de euro, TVA inclusă. Aerul condiţionat este oferit gratuit în cadrul campaniei promoţionale denumite Clima Plus. Dacia Sandero Stepway beneficiază de o garanţie de 3 ani sau 100.000 de kilometri. Maşina poate fi achiziţionată şi prin programul "Rabla" şi va fi construită la uzina de la Mioveni.



Modelul Sandero este unul dintre succesele mărcii Dacia, numai în Europa şi Maghreb fiind vândute 91.000 de unităţi. La acest capitol, Germania se află pe primul loc, aici fiind vândute 30.000 de unităţi în doar câteva luni. În România au fost comercializate peste 12.000 de exemplare Dacia Sandero, potrivit cifrelor făcute publice de producător.

Dacia Sandero Stepway a fost lansată în luna mai, simultan, la Salonul Auto de la Barcelona şi la atelierul Renault din Paris.

Florin Tulbure, Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close