Antena 3 CNN Economic Auto SUA analizează introducerea ?cutiilor negre? pentru maşini

SUA analizează introducerea ?cutiilor negre? pentru maşini

SUA analizează introducerea ?cutiilor negre? pentru maşini
Sursa foto: accident auto
12 Mar 2010   •   13:17

Legislatorii americani analizează posibilitatea creării unor "cutii negre" pentru toate maşinile noi, ca răspuns la recentele probleme cu acceleraţia ale companiei Toyota Motor Corp .

Şeful Administraţiei naţionale de siguranţă a traficului, David Strickland, a declarat Congresului că agenţia sa va analiza posibilitate impunerii unor dispozitive care să capteze viteza, efortul de frânare şi alte detalii.

De asemenea, acesta arăta că se efectuează o analiză a autorităţii legale a Administraţiei pe care o conduce pentru a vedea dacă are uneltele necesare pentru a-i supraveghea pe producători într-o perioadă când maşinile devin din ce în ce mai sofisticate.

Toyota a rechemat în service peste 8,5 milioane de maşini la nivel global, din octombrie anul trecut pentru probleme la acceleraţie. Compania a anunţat că va instala tehnologie de supracontrol pentru frânare pentru vehiculele noi sau unele modele vechi, pentru a se asigura că motorul revine la relanti dacă este apăsată frâna.
Strickland arăta că NHTSA ar putea face această caracteristică obligatorie pentru toate maşinile.
Oficialii americani au pus pe seama accelerării neintenţionate a vehiculelor Toyota cinci decese şi analizează alte 47 de cazuri.
Majoritatea noilor maşini sunt echipate cu aparate de înregistrare a datelor, iar informaţiile pot fi vitale pentru reconstituirea accidentelor. Dar instalarea lor este voluntară.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Toyota
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close