Antena 3 CNN Economic Auto Trafic în condiţii de iarnă şi accidente pe şoselele din ţară. Un om a murit, după ce două TIR-uri s-au ciocnit pe DN7

Trafic în condiţii de iarnă şi accidente pe şoselele din ţară. Un om a murit, după ce două TIR-uri s-au ciocnit pe DN7

Trafic în condiţii de iarnă şi accidente pe şoselele din ţară. Un om a murit, după ce două TIR-uri s-au ciocnit pe DN7
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Dec 2010   •   08:14

Iarnă în aproape toată România. A nins abundent din Maramureş până în Dobrogea, iar pentru zilele următoare veştile nu sunt foarte bune. Meteorologii spun că va continua să ningă. Din cauza zăpezii s-a circulat cu dificultate pe drumurile din aproape toată ţara, în special în centrul şi nordul ţării. Nu mai puţin de opt oameni au murit şi 41 au fost grav răniţi în urma celor 38 de accidente petrecute în ultimele 24 de ore. Incidentele rutiere au avut loc din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum şi a traversării neregulamentare.

În jurul orei 8.00, circulaţia a fost blocată pe DN 7, între Râmnicu Vâlcea şi Piteşti, după ciocnirea a două autotrenuri. În urma accidentului, o persoană a murit şi alta a fost grav rănită.

În judeţul Vaslui, şase oameni au ajuns la spital în urma unui accident petrecut pe drumul european 58. Şoferul care a intrat pe contrasens era singur în maşina şi a suferit doar răni uşoare. Pasagerii celeilalte maşini nu au fost la fel de norocoşi. În doar două ore, pe acelaşi drum s-au mai produs alte cinci accidente, soldate din fericire doar cu pagube materiale.

În Vrancea, tot din cauza drumului plin de zăpadă, trei persoane au fost rănite într-un accident. Un şofer a pierdut controlul volanului pe Drumul European 85 şi a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de un autocar în care se aflau 10 pasageri.

La intrarea în Deva, o femeie a fost la un pas să-şi piardă viaţa după ce a pierdut controlul maşinii.

În Giurgiu, şoferul unui camion încărcat cu carne a alunecat într-o curbă şi după ce a retezat un copac, s-a oprit într-un perete al muzeului din localitatea Călugăreni.

Nici în apropiere de Miercurea-Ciuc şoferii de tir nu au avut viaţă uşoară. Chiar dacă erau echipate cu lanţuri, mai multe tiruri au derapat şi au blocat circulaţia.

Şi în Capitală traficul auto se desfăşoară în condiţii de iarnă. Luni noapte, echipajele de deszăpezire au intervenit pe majoritatea arterelor din Capitală.

Viceprimarul Bucureştiului, Victor Iovici, a convocat Comandamentul de Iarnă la ora 10.30, la sediul Primăriei Capitalei.

Comisarul Paul Ulieru enumeră drumurile cu probleme:

 


Recomandări pentru evitarea accidentelor

Potrivit informării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie în cursul zilei de luni va continua să ningă şi se va depune un strat de zăpadă mai consistent în sudul şi centrul ţării, precum şi în zonele montane. În Dobrogea şi la munte vântul va avea unele intensificări.

În aceste condiţii, pentru evitatarea accidentelor rutiere, centrul Infotrafic face unrmătoarele recomandări pentru conducătorii auto:

- când se deplasasează în coloană, să evite depăşirile, iar dacă totuşi se încumetă să efectueze manevra, trebuie să o facă după o temeinică asigurare;

- să determine toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centura de siguranţă;

- să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei);

- să folosească atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi pe cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic; recomandăm folosirea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţii de ceaţă densă;

- să păstraze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Cum va fi vremea zilele următoare:

Marţi (28 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasã noaptea. Cerul va fi temporar noros, favorabil ninsorii slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 0 grade, iar cea minimã de -9...-7 grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

Miercuri (29 decembrie)
Vremea va fi rece, geroasã dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de -2...-1 grad, iar cea minimã de -11...-9 grade.

Joi (30 decembrie)

Vremea va fi rece, geroasã noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de -4...-3 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -10 grade.

Pentru mai multe amănunte despre starea vremii accesaţi www.meteoplus.ro.

 

×
Subiecte în articol: Infotrafic Sosea
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close