Antena 3 CNN Economic Auto Traficul rutier, îngreunat de ninsori: DN22 Râmnicu Sărat - Brăila şi DN2A Slobozia - Păltiniş, închise (VIDEO)

Traficul rutier, îngreunat de ninsori: DN22 Râmnicu Sărat - Brăila şi DN2A Slobozia - Păltiniş, închise (VIDEO)

Traficul rutier, îngreunat de ninsori: DN22 Râmnicu Sărat - Brăila şi DN2A Slobozia - Păltiniş, închise (VIDEO)
19 Ian 2010   •   08:25

Circulaţia pe Drumul Naţional 22, între Râmnicu Sărat şi Brăila, a fost închisă marţi dimineaţă din cauza zăpezii şi a viscolului. Autorităţile s-au asigurat că nu a rămas nicio maşină înţepenită în nămeţi.

"Se întrerupe circulaţia tuturor vehiculelor, având în vedere condiţiile meteo nefavorabile. Barajul poliţiei va fi instituit în vederea curăţării drumului de zăpadă", precizează centrul Infotrafic.

Probleme sunt şi pe DN2A. Traficul este îngreunat între Slobozia şi Păltiniş (la ieşirea din Slobozia către Urziceni), din cauza unui autotren încărcat cu fier vechi care s-a răsturnat, blocând o bandă de circulaţie.

Potrivit centrului Infotrafic, accidentul nu s-a soldat cu victime. Cauza acestuia a fost neadaptarea vitezei la un carosabil acoperit cu zăpadă.



17 judeţe sunt sub incidenţa Codului Galben de ninsori. Nebunie în trafic a fost luni-noapte şi pe drumul Constanţa-Cernavodă, iar poliţia rutieră se aşteaptă la noi ambuteiaje în centrul oraşului.

Coloanele de maşini s-au format după ce o cisternă a derapat la ieşirea din localitatea Cernavodă. Au urmat apoi şi alte derapaje, aşa că Drumul Naţional 22 C, între Constanţa şi Cernavodă, practic s-a blocat. Printre maşinile din coloane au rămas şi utilajele de deszăpezire.

Echipajele de la Poliţia Rutieră s-au străduit să deblocheze drumul.

Şoferul unui TIR a ajuns într-un copac, după ce a pierdut controlul autovehiculului care era încărcat cu marfă. Soţia acestuia, aflată în dreapta, s-a ales doar cu câteva răni uşoare, dar şoferul a rămas blocat în cabină până la sosirea echipajului de la ambulanţă.



Circulaţia rutieră, îngreunată şi în Capitală


În Bucureşti ninge necontenit de ore bune. Luni noapte, utilajele de deszăpezire au intervenit pe arterele principale, însă au rămas şi drumuri necurăţate. Drept urmare, sfatul Poliţiei Rutiere este pe cât se poate să lăsaţi maşinile acasă şi să mergeţi la serviciu cu transportul public.

Şoferii care au trecut cu maşinile pe mai multe artere au avut nevoie de multă răbdare. Unele drumuri erau curăţate. Pe altele însă, printre care şi Bulevardul Aviatorilor, domnea zăpada.

Comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei s-a reunit înainte de miezul nopţii. Apoi echipele de la primărie, în frunte cu edilul Sorin Oprescu, au pornit în teren.

Prioritare în acţiunea de deszăpezire au fost arterele destinate mijloacelor de transport în comun, precum şi cele pe care se află obiective sociale.

Verificările edilului vor continua şi astăzi pentru a vedea dacă reprezentanţiui firmelor de deszăpezire îşi îndeplinesc obligaţiile.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: circulatie trafic rutier
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close